Ηλεκτρονική Έκδοση

Λοβέρδος: Έως τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τις μετεγγραφές

Τα κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών από ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θεσπιστούν με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν την προσεχή Παρασκευή, ή το αργότερο τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι επιδιώκει έντιμη εφαρμογή του νόμου των μετεγγραφών που θα ικανοποιεί όσους πραγματικά έχουν ανάγκη. 
 
Ο υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής τροπολογίας εφόσον δεν επαρκούν οι υπουργικές αποφάσεις για το θέμα, εκ των οποίων η μία θα εκδοθεί από κοινού με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των μη εχόντων (εισοδηματικό κριτήριο) που συνοδεύεται με το όριο του 10% για κάθε τμήμα.
 
Για την «γενναιόδωρη ρύθμιση», όπως χαρακτήρισε την τροπολογία Αρβανιτόπουλου που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα καθορίζει λεπτομέρειες για τον χρόνο υποβολής των αιτήσεων για μετεγγραφές. Ανέφερε ότι η προθεσμία αιτήσεων μετεγγραφής θα είναι πενθήμερη (από μία Δευτέρα που θα ξεκινήσει μία εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών στις 26 Σεπτεμβρίου) ώστε να δοθεί χρόνος κάποιων ημερών ή εβδομάδων για τη διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι στην υπουργική απόφαση, εκτός από το εισοδηματικό θέμα, θα ρυθμιστεί και το ζήτημα του τόπου που δικαιούται ο φοιτητής να μετεγγραφεί.
 
«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε εμείς να γίνει το δικαίωμα της μετεγγραφής δικαίωμα μετεγγραφής του οποιουδήποτε δίνει εξετάσεις. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να γίνει. Στην υπουργική απόφαση θα λέμε ότι ο σκοπός του νομοθέτη είναι να πάει εκεί που είναι ο πατέρας και η μητέρα του. Τελεία και παύλα» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολές/Πανεπιστήμια
Υπουργείο Παιδείας
ΤΕΙ
ΑΕΙ
Βουλή