Έντυπη Έκδοση

Για «κορσέδες», «κεφάλαιο» και «προσκυνημένο» μιλούν ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ

«Το Βερολίνο αποδεικνύεται αμετακίνητο στη συγκεκριμένη αντίληψη διαχείρισης της κρίσης, που οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση και την οικονομία σε υφεσιακό τέλμα» διαπίστωσε η ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενη στη συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Α. Σαμαρά.

Ανεκπλήρωτες προσδοκίες... Ανεκπλήρωτες προσδοκίες...  Σημειώνει ότι οι όποιες θετικές αναφορές στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δεν μπορούν να ισοσκελίσουν το βάρος των υποδείξεων και της «γερμανικής εμμονής για προσήλωση στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και στις πολιτικές της λιτότητας», καταλήγοντας ότι τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού έρχονται να διαψεύσουν τις προσδοκίες που καλλιέργησε η ίδια η κυβέρνηση.

Μνημόνια διαρκείας

Η συνάντηση αποτελεί απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της Ε.Ε. και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό, αφού όπως παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός η σημερινή πολιτική θα συνεχιστεί, τόνισε το ΚΚΕ.

Σημειώνει ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει «ελάφρυνση» του χρέους και του Μνημονίου όχι για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός αλλά για να εξασφαλίσει περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και για ν' αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή στη συνέχιση της βάρβαρης πολιτικής. «Τόσο η Ε.Ε. όσο και το ΔΝΤ και η ΕΚΤ έχουν προεξοφλήσει τη συνέχιση των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες, ανεξάρτητα από τη στάση που κρατάει ο καθένας στο ζήτημα του χρέους και του μείγματος πολιτικής που προτείνουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Ο πρωθυπουργός, αφού ανέπτυξε, ακόμα μια φορά, στα πλαίσια της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας, το success story μιας άλλης χώρας, αφού απέκρυψε την αλήθεια, δηλαδή την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, προκειμένου να παλέψει για την πολιτική του επιβίωση, υπέβαλε τα σέβη του στην εμπνεύστρια της καταστροφικής πολιτικής για την πατρίδα μας» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος και κατέληξε: «Αυτό είναι το τελευταίο αντίο ενός προσκυνημένου πολιτικού».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Πολιτικά κόμματα
Κύριο θέμα
Τρόικα και πάλι από την Τρίτη