Έντυπη Έκδοση

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ολική επαναφορά επιδιώκει ο Κουβέλης

«Ο Αλέξης Τσίπρας καταβάλλει προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις»

ΗΔΗΜΑΡ δεν ετεροκαθορίζεται, θα κατεβεί αυτόνομα στις εκλογές και θα επιδιώξει μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, διαμηνύει ο Φ. Κουβέλης. Δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τεράστια κενά, έχει μία αμφίσημη πολιτική και κάνει ασκήσεις προκειμένου να μετατοπιστεί σε ρεαλιστικότερες θέσεις», σημειώνοντας ότι η «παρουσία της ΔΗΜΑΡ είναι εγγύηση μιας αλλαγής με σταθερότητα».

Ο κ. Κουβέλης εξακολουθεί να θεωρεί ως κρίσιμο κριτήριο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τις ασκούμενες πολιτικές και σημειώνει ότι -εφ' όσον δεν αλλάξουν- αυτές θα είναι που θα καθορίσουν τη στάση των βουλευτών του κόμματος στην προεδρική εκλογή. Επαναλαμβάνει ότι δεν τον αφορά η προεδρολογία, ενώ ερωτηθείς εάν θα δεχόταν να είναι υποψήφιος έπειτα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για «υπόθεση εργασίας».

«Με αφορά η ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στην πολιτική και κοινωνική ζωή και βεβαίως η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν αφορά το πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη», δήλωσε σε συνέντευξή του («Σκάι»). Στην επισήμανση ότι η πτέρυγα υπό τον Σπ. Λυκούδη, που αποχώρησε από το κόμμα, υποστηρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ έχει αποφασίσει να «πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε: «Κάνουν λάθος. Εμείς δεν ετεροκαθοριζόμαστε. Ενδεχομένως κάποιοι να ετεροκαθορίζονται. Εμείς εκείνο που λέμε είναι ότι η προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου προϋποθέτει αναμφισβήτητα ένα κοινό πρόγραμμα». Σε αυτή την «προοδευτική διακυβέρνηση» δεν υπάρχει χώρος για το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ., σημείωσε ο ίδιος, που αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε κενά και αμφίσημη πολιτική, με τον Αλ. Τσίπρα να καταβάλλει «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε «σε μια εθνική συνεννόηση για να προχωρήσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη φορολογική πολιτική, καταλογίζοντας σκοπιμότητα στην καθυστέρηση των ελέγχων στις λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν.

Δήλωσε, τέλος, ότι δεν αισθάνεται ότι ο χώρος που εκφράζει η ΔΗΜΑΡ διεμβολίζεται από το Ποτάμι, διαπιστώνοντας ότι με όσα λέει και πράττει δεν έχει σχέση. Πρόσθεσε, δε, ότι «δεν είναι πολιτική να λες ότι εγώ είμαι νέο κόμμα, άρα να διαγράψουμε με το σφουγγάρι τα παλιά κόμματα. Πόσο παλιό κόμμα είναι η ΔΗΜΑΡ;», αναρωτήθηκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ