Έντυπη Έκδοση

Ο ΟΤΕ επιβίωσε εν μέσω κρίσης

Το πολυεπίπεδο πρόγραμμα αναχρηματοδότησης και μείωσης του δανεισμού του ομίλου ΟΤΕ, που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια, παρουσίασε ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του Ομίλου, Μπάμπης Μαζαράκης, σε ομιλία του στο συνέδριο των CFOs, «Hands-on Business Finance».

Ο κ. Μαζαράκης περιέγραψε πώς ο ΟΤΕ κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά του, εν μέσω κρίσης, υλοποιώντας, από το καλοκαίρι του 2012, σειρά ενεργειών ανανέωσης του χρέους και πωλήσεων στοιχείων του ενεργητικού, που δεν αποτελούσαν κύρια δραστηριότητα.

Ο ΟΤΕ, όπως υποστήριξε, κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να μειώσει τον καθαρό δανεισμό του κατά 65%, ενώ ήταν και η πρώτη εταιρεία που κατάφερε να βγει στις αγορές τον Φεβρουάριο του 2013, αντλώντας 700 εκατ., σε μια περίοδο που οι αγορές ήταν κλειστές για επιχειρήσεις από την Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως επισήμανε ο CFO του Ομίλου, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μία σύγχρονη, αποτελεσματική εταιρεία, η ενίσχυση των εμπορικών προτάσεων της εταιρείας και η έμφαση στην εμπειρία του πελάτη εδραίωσαν τη θέση του ΟΤΕ στην αγορά και επηρέασαν θετικά τις χρηματικές ροές.

Η θετική πορεία αποτυπώνεται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου, με την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ να έχει δεκαπλασιαστεί από τα χαμηλά του Ιουνίου του 2012, υπεραποδίδοντας του Γενικού Δείκτη αλλά και αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιρειών.

«Πατώντας πλέον γερά στα πόδια του, ο Ομιλος ήδη υλοποιεί συνολικές επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα για την τετραετία, με στόχο την εδραίωση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός του, αλλά και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας» επισήμανε ενδεικτικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΤΕ