Έντυπη Έκδοση

ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΦΤΑΝΕΙ ΤΙΣ 142 ΕΔΡΕΣ

Πατάει γκάζι για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Πιο ανοιχτά από ποτέ θέτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές, εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μόλις μία ανάσα πριν από την επίτευξη του στόχου.

Αυτή την έννοια έχει η επίκληση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται καθαρά και σε μια μέτρηση (ALCO) το ποσοστό το οποίο του αποδίδεται δίνει τη δυνατότητα να αναδείξει 142 βουλευτές, αγγίζοντας δηλαδή την πλειοψηφία που χρειάζεται.

Οι εποχές άλλαξαν, και ο φοβικός με τις μετρήσεις ΣΥΡΙΖΑ πλέον χρησιμοποιεί δημοσκοπήσεις εταιρείων προκειμένου, βεβαίως, να εκφρασθεί ο βασικός πολιτικός στόχος που υπαγορεύεται, πρώτον, από τη ανυπαρξία συμμαχικών δυνάμεων και, δεύτερον, από την πεποίθηση που επικρατεί στα επιτελικά κλιμάκια, ότι μεγάλα τμήματα της εκλογικής βάσης, υπό το βάρος των συνεπειών της κρίσης, μετατοπίζονται διαρκώς προς την Αριστερά ως μόνη εναλλακτική επιλογή σε αυτή τη συγκυρία.

Εκτιμάται ακόμη πως καταλυτικό ρόλο για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρεύματος υπέρ ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και οι συγκεκριμένες προγραμματικές εξαγγελίες που έγιναν από τη ΔΕΘ προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία.

Οπως λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση, από τα σχετικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων προκύπτει σαφώς ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι εφικτός, συμπληρώνοντας ότι η πραγματική εικόνα είναι ακόμη πιο αισιόδοξη, αν ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε μη προεκλογική περίοδο και τα πολιτικά ερωτήματα που τέθηκαν, στην παρούσα φάση, ασκούν όπως είναι φυσικό μικρότερη πίεση προς τους πολίτες.

Με άλλα λόγια στην Αριστερά πιστεύουν ότι την κρίσιμη ώρα της κάλπης, όταν οι Ελληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον των ίδιων και των οικογενειών τους και τη συνέχεια ή μη της πρωτόγνωρης λιτότητας και του Μνημονίου, τότε μεγάλο τμήμα της εκλογικής βάσης, υπό το βάρος της ίδιας της επιβίωσης, θα στραφεί ολοταχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καταρρίπτοντας κομματικές διαχωριστικές του παρελθόντος.

Ενδιαφέρον επίσης έχει η εκτίμηση που γίνεται από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης και αφορά την κατάρρευση του δικομματισμού, ειδικότερα της Ν.Δ., μιας και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πορεία αποδιάρθρωσης, που -όπως υποστηρίζουν- θα είναι τέτοιας έκτασης, ώστε η άλλοτε κραταιά συντηρητική παράταξη να αδυνατεί μετά την κάλπη να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.

«Τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική Αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση. Τόσο το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει όσο και οι διεθνείς πρωτοβουλίες και επαφές του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθιστούν ως τη μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» σημειώνεται σε σχετική για τις δημοσκοπήσεις ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Γκάλοπ
ΣΥΡΙΖΑ