Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Στα «χαρτιά» παραμένουν πρόστιμα που έχει επιβάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κατά του Δημοσίου. Πρόκειται για το πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών για τη διαρροή σε εισπρακτικές εταιρείες (το 2012) φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή δεδομένων  σε εισπρακτικές εταιρείες Πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για διαρροή δεδομένων σε εισπρακτικές εταιρείες Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Πέτρος Χριστόφορος ανακοίνωσε χθες στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου ότι η Γενική Γραμματεία έχει αμφισβητήσει την απόφαση και για το λόγο αυτό κατέθεσε αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, με το σκεπτικό ότι το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτό που βεβαιώνει τα πρόστιμα και κατά συνέπεια δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον του.

Πάντως, ο πρόεδρος της Αρχής επέμεινε ότι ««δεν δικαιολογείται η μεταβολή του και το ύψος του προστίμου». Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο κ. Χριστόφορος επισήμανε ότι από τότε που επιβλήθηκε το πρόστιμο (2013) έως σήμερα η Γ.Γ. του υπουργείου έλαβε ορισμένα μέτρα συμμόρφωσης προς την Αρχή, ενώ υπογράμμισε ότι ο κίνδυνος διαρροής φορολογικών στοιχείων έχει μειωθεί σημαντικά από τη στιγμή που οι δηλώσεις υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Να σημειωθεί ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας μετά το τέλος της συνεδρίασης με δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι από το 2001 προβλέπεται η αναγκαστική εκτέλεση προστίμων εις βάρος του Δημοσίου. Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Προσωπικά δεδομένα
Πληροφορική και διαδίκτυο
Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα