Έντυπη Έκδοση

Ο Κλίντον στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015

Ενα συνέδριο με παγκόσμια σημασία πρόκειται να φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στην Αθήνα. Πρόκειται για το συνέδριο του Clinton Global Initiative (CGI), που είναι το πρώτο που πραγματοποιείται στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο και αναμένεται να συνδέσει ηγέτες από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα από πολλές χώρες του κόσμου, που θα συζητήσουν για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και για κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν όλους τους πολίτες της Ευρώπης.

Τη σχετική ανακοίνωση έκαναν χθες, στη διάρκεια του 10ου Ετήσιου Συνεδρίου του Clinton Global Initiative (CGI), ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton, η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Hillary Rodham Clinton και η Chelsea Clinton.

Ο πρόεδρος Κλίντον δήλωσε: «Το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών και μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής». Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην κοινή της παρουσίαση με τον πρόεδρο Κλίντον, τόνισε: «Τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ενας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, "Turning Ideas Into Actions". Γι' αυτό σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Συνέδρια