Έντυπη Έκδοση

Ανοχή τέλος από τους εργαζομένους στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών

Τον αφανισμό του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) από τη διοίκηση του φορέα και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ καταγγέλλουν τα μέλη του σωματείου του εν λόγω φορέα, κι από χθες έχουν μπει στο χορό των κινητοποιήσεων. Οπως αναφέρουν, επί των ημερών του νυν προέδρου της διοίκησης, Κ. Κουρνιώτη, «δεν καταβάλλονται τα δεδουλευμένα των εργαζομένων (πολλοστή φορά στην 7μηνη θητεία του) με προσωπική του επιλογή».

Εξηγούν επίσης ότι το ΚΑΠΕ αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα από έργα ΕΣΠΑ-ΕΠΠΕΡΑΑ που εκτελεί τα τελευταία χρόνια, και ενώ έχει πραγματοποιήσει τις αναγκαίες δαπάνες, δεν δίδονται τα αντίστοιχα χρήματα από το φορέα χρηματοδότησης, το ΥΠΕΚΑ.

Χιλιάδες ευρώ σε "ημετέρους"

Ταυτόχρονα, τονίζουν, «δεν γίνεται η ανάλογη προσπάθεια από τη διοίκηση Κουρνιώτη να καταβληθούν στον οργανισμό τα χρωστούμενα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η πορεία και η ολοκλήρωση των έργων που υλοποιούνται από το Κέντρο. Την ίδια ώρα, δε, μοιράζει αφειδώς χιλιάδες ευρώ σε "ημετέρους" για να εκτελέσουν εργασίες είτε αμφιβόλου σκοπιμότητας είτε "εντεταλμένης υπηρεσίας"».

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ακόμη ότι «για πρώτη φορά, η διοικητική και επιχειρησιακή λειτουργία του Κέντρου είναι στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Εγκαταλείφθηκε η προσπάθεια που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις και υπηρεσιακοί παράγοντες για έξοδό μας από το Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης της ΕΛΣΤΑΤ, μιας και όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία το ΚΑΠΕ δεν ανήκει σε αυτό. Ενέταξε το προσωπικό του ΚΑΠΕ στο ενιαίο μισθολόγιο, τη στιγμή που ο κρατικός προϋπολογισμός δεν διαθέτει ούτε ένα (1) ευρώ για τη μισθοδοσία του προσωπικού του και τα έσοδά του προέρχονται από έργα και προγράμματα που εκτελούνται (οι εργαζόμενοι έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη γι' αυτό). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ετοιμάζεται να μας καταλογίσει ένα "χρέος", πολλών χιλιάδων ευρώ, κατά άτομο, για ποσά τα οποία είναι δεδουλευμένα».

Τέλος οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «αποφάσισαν να μη δώσουν άλλη ανοχή στον πρόεδρο Κ. Κουρνιώτη και στα μέλη του Δ.Σ. του ΚΑΠΕ. Είτε θα αλλάξουν πολιτική και συμπεριφορά προς το ΚΑΠΕ και τους εργαζόμενούς του είτε θα πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Η επιλογή τους να κλείσουν το ΚΑΠΕ δεν θα περάσει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Εργασιακά θέματα
Κινητοποιήσεις
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)