Έντυπη Έκδοση

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2015 Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Ή ΜΗ

Νίκη καθαριστριών στα σημεία

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 θα δοθεί στον Αρειο Πάγο η δικαστική μάχη για την επανατοποθέτηση ή μη των 393 απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, καθώς χθες το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του συνηγόρου τους να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουν αγωνιστικά. Χθες ήταν έξω από τον Αρειο Πάγο Οι καθαρίστριες συνεχίζουν αγωνιστικά. Χθες ήταν έξω από τον Αρειο Πάγο «Ο μακροχρόνιος αγώνας μας πέτυχε ακόμη μία νίκη. Με την αναβολή της εκδίκασης στον Αρειο Πάγο ανοίγουμε την υπόθεσή μας ακόμα περισσότερο στην κοινωνία», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Αγωνιζόμενων Καθαριστριών.

Οι καθαρίστριες, που βρίσκονταν από τη Δευτέρα το βραδυ έξω από τον Αρειο Πάγο, φορώντας στα χέρια κόκκινα γάντια -το σύμβολο του αγώνα τους- καλούν την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η κυβέρνηση», αναφέρουν, «επέλεξε να αγνοήσει την υπόθεση της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό (Πρωτοδικείο) που μας δικαιώνει, να αγνοήσει το Εφετείο και να μεταφέρει την υπόθεση στον Αρειο Πάγο. Στους επόμενους πέντε μήνες θα έχουμε τη δυνατότητα, μαζί με επιστημονικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, κυρίως όμως μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες, να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο που θα υπερασπισθεί την αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης και το δικαίωμά μας στην εργασία. Εμείς πιστεύουμε ότι οι κοινωνικοί αγώνες είναι η απάντηση στη βαρβαρότητά τους».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο εισηγητής της υπόθεσης, αρεοπαγίτης Χρ. Κοσμίδης, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταξε την επαναπρόσληψή τους. Η εισήγηση, σύμφωνα με την οποία δεν είναι αρμόδια τα πολιτικά δικαστήρια να κρίνουν ζητήματα απολύσεων, έρχεται σε αντίθεση με την πάγια νομολογία που έχει διαμορφώσει ο Αρειος Πάγος, και σε περίπτωση που γίνει δεκτή, θα επηρεάσει και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις κατάργησης οργανικών θέσεων στο Δημόσιο.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τη χθεσινή απόφαση περί αναβολής «νίκη για τις καθαρίστριες και ήττα για την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, η οποία επιχειρεί να μετατρέψει τη χώρα σε κοινωνική και εργασιακή "έρημο": απολύσεις, ξεπούλημα των "φιλέτων" του Δημοσίου, ισοπέδωση του εργατικού δικαίου και των εργασιακών δικαιωμάτων, εκτίναξη χρέους και ανεργίας, υγεία και παιδεία υπό πλήρη διάλυση».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Απόφαση
Εργασιακά θέματα
Αρειος Πάγος