Έντυπη Έκδοση

Ενδιαφέρον Ταϊβάν για Κρήτη και ξεροτήγανα

Μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει η Ταϊβάν για τον τουρισμό στην Κρήτη και την εισαγωγή κρητικών πιστοποιημένων προϊόντων. Αυτό διαφάνηκε από την επίσκεψη του πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα Paul Kuoboug Chang, ο οποίος επισκέφθηκε χθες την Περιφέρεια και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώ Βρέντζου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο της διεύρυνσης των τουριστικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κρήτης-Ταϊβάν, ενώ η κ. Βρέντζου είχε την ευκαιρία να δωρίσει στο κ. πρέσβη παραδοσιακά πιστοποιημένα κρητικά προϊόντα: λάδι, κρασί, μέλι, σταφίδα, αρωματικά βότανα και ξεροτήγανα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Chang, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη, ανέφερε ότι εκφράστηκε στην πατρίδα του το ενδιαφέρον για την κατανάλωση κρητικών προϊόντων -λάδι, ελιές, κρασί, μέλι, σταφίδα, αρωματικά βότανα- μετά τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης τον Ιούνιο του 2014 στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, όπου η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου.

Η κ. Βρέντζου επισήμανε ότι η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με το σχεδιασμό που υλοποιείται στον πρωτογενή και τουριστικό τομέα, συνεχίζουν να «στήνουν γέφυρες» συνεργασίας για την ενδυνάμωση των εξαγωγών της Κρήτης, αλλά και του τουρισμού.

«Τον Ιούνιο του 2014 στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων στην πρωτεύουσα Ταϊπέι είχε προσκληθεί η Περιφέρεια Κρήτης από την κυβέρνηση της Ταϊβάν. Τότε είχε εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για την εισαγωγή πιστοποιημένων κρητικών προϊόντων, κυρίως σε ελαιόλαδο. Πρόκειται για μια δυναμική αγορά που καταναλώνει, και το βιοτικό επίπεδο είναι αρκετά υψηλό, στοιχεία που πρέπει αξιοποιήσουμε» ανέφερε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Διατροφή και Διαιτολογία
Ταϊβάν
Κρήτη