Έντυπη Έκδοση

Αρνήθηκε τη βράβευσή του ο Νίκος Ρωμανός

Σε απροσδόκητα άβολη θέση βρέθηκε χθες κατά την επίσκεψή του στις Φυλακές Αυλώνα ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Νίκος Ρωμανός, όταν είχε συλληφθεί... Ο Νίκος Ρωμανός, όταν είχε συλληφθεί... Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετέβη στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα προκειμένου να συγχαρεί τους τέσσερις νεαρούς κρατουμένους που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να τους απονείμει το σχετικό βραβείο των 500 ευρώ. Ωστόσο, ένας από αυτούς αρνήθηκε να παραλάβει το έπαθλο, αιφνιδιάζοντας τον κ. Αθανασίου. Πρόκειται για τον Νίκο Ρωμανό, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και κατάφερε να εισαχθεί στο ΤΕΙ Αθήνας.

«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει» τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Πέτρος Δαμιανός για λογαριασμό του Ν. Ρωμανού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Να σημειωθεί ότι ένας από τους επιτυχόντες έχει μεταχθεί στις Φυλακές Λάρισας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παραλάβει το βραβείο του, το οποίο παρέλαβε για λογαριασμό του ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Σωφρονιστικό σύστημα
Συλλήψεις/Προσαγωγές
Δικαστικό ρεπορτάζ