Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

** Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις, η Ελλη Πασπαλά και ο Vassilikos θα συμπράξουν σε μια συναυλία με τίτλο «Τρόποι του Φεγγαριού» αφιερωμένη στα μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι στο Ηρώδειο. Η βραδιά θα ανοίξει με το ανέκδοτο soundtrack της ταινίας του G. Ferrara «Faccia di spia», ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει με τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

* Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων διοργανώνει συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, στις 20.30, στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα) με τίτλο «Μουσικοί και Ποιητικοί Διάλογοι». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα που βασίζονται σε κάποιο ποιητικό κείμενο, διατηρώντας όμως τον αμιγώς ορχηστρικό τους χαρακτήρα και το έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Η δίψα στο Μυστρά».

Θέατρο

** Το έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Ελεύθερο ζευγάρι», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, κάνει πρεμιέρα στις 21.45, στο Τσάι στη Σαχάρα (Λαοδικείας 18 - Ιλίσια). Μια κωμωδία με πολύ γέλιο, απρόοπτη εξέλιξη αλλά και συγκινήσεις της καθημερινής ζωής. Πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Βογιατζή και ο Γιώργης Κοντοπόδης.

Τέχνη

* Η γκαλερί ΑΔ (Παλλάδος 3, Ψυρρή) εγκαινιάζει στις 20.00 την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Θεοδωρόπουλου. Στις εικόνες που παρουσιάζει στην 6η ατομική του έκθεση, ο καλλιτέχνης συνεχίζει να εστιάζει στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού του ψηλαφώντας την προσωπική του διαδρομή και τους μηχανισμούς συγκρότησης του Εγώ μέσα από μικρές καθημερινές ιστορίες ταυτισμένες με τις ιδιαιτερότητες της οικογένειάς του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

* Η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Κατημερτζόγλου με τίτλο «Κιβωτοί» εγκαινιάζεται στις 20.00, στην Titanium Yiayiannos Gallery (Βασ. Κωνσταντίνου 44, Αθήνα). Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να αποτυπώσει στον καμβά την ψυχή του σκαριού του καραβιού και την ιστορία του. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Οκτωβρίου.

* Στην ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Σταμκόπουλου με τίτλο «Beyond Ancient Space» στην γκαλερί CAN (Αναγνωστοπούλου 42, Αθήνα) ο καλλιτέχνης εξερευνά το χώρο και τον τρόπο που ο ανθρώπινος νους και το σώμα μας μπορεί να βιώσουν την παρουσία μέσα από το χρώμα και την προοπτική, ενώ παράλληλα παίζει με την ιδέα μιας μυστικιστικής, σχεδόν ψυχεδελικής εμπειρίας. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις