Έντυπη Έκδοση

Η ψηφιακή αντεπίθεση του Τάκη Μπαρμπέρη

Ο Τάκης Μπαρμπέρης ανακοίνωσε στο Facebook ότι όλη η δισκογραφία του θα διατίθεται σε λίγες μέρες ψηφιακά. Πρόκειται για τα άλμπουμ «Are you Happy?», «Something from July», «Episodes», «Porto Kayio», «Naiva», «In Parallel» και φυσικά το τελευταίο του άλμπουμ «Jargon».

Το In Parallel μάλιστα, η αξέχαστη συνεργασία του Μπαρμπέρη με τον Ηπειρώτη δεξιοτέχνη του κλαρίνου Πετρολούκα Χαλκιά, θα κυκλοφορήσει με καινούργιο εξώφυλλο. Ο Μπαρμπέρης είναι ο εν Ελλάδι μετρ ενός σύγχρονου και αρκετά προσωπικού fusion ιδιώματος που μιξάρει με δυναμισμό και φαντασία την τζαζ με τη ροκ, την παραδοσιακή μουσική, την ινδική και τον ήχο των Βαλκανίων.

Από την είδηση προκύπτουν δύο αβίαστα συμπεράσματα: Πρώτον, ότι τελικά facebook και ψηφιακή τεχνολογία βοηθούν τους δημιουργούς, ιδίως της τζαζ που είναι και το λιγότερο εμπορικό είδος μουσικής, να διοχετεύσουν τη δουλειά τους στο ευρύτερο κοινό - και αυτό είναι καλό. Δεύτερον, ότι οι μουσικοί της τζαζ, τουλάχιστον στην Ελλάδα, δεν βρίσκουν πια εταιρεία παραγωγής να τους βγάλει τη δουλειά - κι αυτό είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και άδικο αφού η ελληνική τζαζ σκηνή είναι πλέον από τις καλύτερες και παραγωγικότερες στην Ευρώπη. Για το τελευταίο δεν φταίνε μόνον οι εταιρείες, βέβαια, αλλά κυρίως τα μέσα ενημέρωσης που στην πλειονότητά τους αγνοούν ή σνομπάρουν, λόγω άγνοιας, τους Ελληνες τζαζίστες και φυσικά το κοινό που κάθε άλλο παρά «άγιο» είναι επί του προκειμένου!..

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Ψηφιακά Μέσα