Έντυπη Έκδοση

Για το Τρίτο Πρόγραμμα

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και ελέγχεται από την κυβέρνηση η ΝΕΡΙΤ έχει προκαλέσει σειρά από σχόλια σε όλα τα ΜΜΕ. Ενα παράδειγμα, που αφορά το Τρίτο Πρόγραμμα και την αναμετάδοσή του στα Χανιά από το Κέντρο Εκπομπής της Σκλόκας έρχεται να δείξει το πόσο... γραφειοκρατικά έχει ξεκινήσει ο κρατικός αυτός ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Το Τρίτο Πρόγραμμα, λοιπόν, ξανάρχισε να εκπέμπει μέσα από τη ΝΕΡΙΤ με εκπομπές ως επί το πλείστον κλασικής και έντεχνης μουσικής, αποτελώντας μια όαση στις ραδιοφωνικές μπάντες και έχοντας το δικό του κοινό.

Στα Χανιά το Τρίτο της ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε να αναμεταδίδεται στα FM από τη συχνότητα των 94,9 Khz από τη Σκλόκα.

Μόνο που εδώ και αρκετές ημέρες η αναμετάδοση διακόπηκε, γιατί ο αναμεταδότης παρουσίασε βλάβη.

Οι ακροατές του Τρίτου έχουν χάσει από τους δέκτες τους το σταθμό. Κάποιοι επικοινώνησαν με τα «Χανιώτικα Νέα» χθες για να διαμαρτυρηθούν για τη διακοπή της αναμετάδοσης.

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με τη σειρά μας με το αρμόδιο τμήμα της ΝΕΡΙΤ στην Αθήνα, από το οποίο πληροφορηθήκαμε ότι έχει υποστεί βλάβη ο αναμεταδότης, αλλά ο τεχνικός μέχρι χθες αδυνατούσε να μεταβεί για να αποκαταστήσει το πρόβλημα, επειδή δεν είχε δώσει εντολή το υπουργείο Οικονομικών! Με άλλα λόγια, η ΝΕΡΙΤ είναι υπό τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αποφασίζει για τις μετακινήσεις τεχνικών. Και μέχρι να αποφασίσει να μεταβεί τεχνικός στη Σκλόκα, το Τρίτο δεν θα εκπέμπει! Οσο για το αν και πότε θα ξεκινήσει η αναμετάδοση του «Κόσμος», καθώς υπάρχουν η υποδομή και οι αναμεταδότες στη Σκλόκα, παραμένει άγνωστο.

Ελλάς το μεγαλείο σου και στη ΝΕΡΙΤ!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις
TV & Media
Ραδιόφωνο-συχνότητες-web