Έντυπη Έκδοση

Στο ΕΣΡ η ΝΕΡΙΤ για τη συνέντευξη Τύπου Τσίπρα στη ΔΕΘ

Δεν της έφταναν τα εσωτερικά της προβλήματα της ΝΕΡΙΤ... Τώρα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και στο ΕΣΡ για τη μη μετάδοση της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα από τη ΔΕΘ. Μετά την επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τη Δευτέρα στην Ανεξάρτητη Αρχή σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης δήλωσε πως παρέπεμψε την επιστολή στη ΝΕΡΙΤ, ζητώντας εξηγήσεις.

Να θυμίσουμε πως ο Πάνος Σκουρλέτης είχε θέσει ερώτημα σχετικά με τις συνθήκες της μη απ' ευθείας μετάδοσης της ομιλίας του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης από τη ΝΕΡΙΤ, ζητώντας να μάθει το λόγο για τον οποίο δεν προβλήθηκε. Επίσης, αναφερόμενος σε διάφορα δημοσιεύματα, ζήτησε από το Συμβούλιο να διερευνήσει αν υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση για το θέμα, αλλά και να εξετάσει αν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα η μεταχείριση που είχε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

Κατά τα λοιπά, το ΕΣΡ επέβαλε χθες πρόστιμο 30.000 ευρώ στο TRT νομού Λαρίσης λόγω μετάδοσης ανακριβών γεγονότων, σχετικά με χορήγηση κονδυλίων ΕΣΠΑ, έπειτα από καταγγελία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Επίσης πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Real fm για υποβάθμιση γλώσσας σε εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στις 13.2.14. Ακόμη πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Βήμα fm για παράνομη χορηγία και συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στις 29.11.13. Εππλέον με πρόστιμο από 3.000 ευρώ τιμωρήθηκαν το Δίκτυο fm του Νομού Σερρών για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, αλλά και το Ράδιο Ε Νομού Σερρών για υπέρβαση νομίμου ορίου δικτυώσεως. Τέλος, οριστική διακοπή και ανάκληση βεβαιώσεως νομίμου λειτουργίας επιβλήθηκε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νομού Δωδεκανήσου: NRG Radio, Super Star, Σκάι Ρόδος, Radio Cosmos και Ράδιο Αγέρι.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
ΕΣΡ