Έντυπη Έκδοση

Λοβέρδος: Εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας όσοι κατηγορούνται για παιδοφιλία

Η χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά στα σχολεία θα γίνεται μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, με αφορμή την εμπλοκή τεσσάρων εκπαιδευτικών σε εγκλήματα παιδοφιλίας.

Τα ονόματα των τριών δασκάλων και ενός καθηγητή, που εμπλέκονται, θα ανακοινωθούν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Οπως είπε ο κ. Λοβέρδος, θα τους θέσει με δική του ευθύνη εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, ανεξαρτήτως της όποιας απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Ανέφερε, επίσης, ότι σε τέτοια ζητήματα οι αποφάσεις του θα είναι ακαριαίες, όπως ήδη έγινε, όπως σημειώνει ο ίδιος, όταν αρνήθηκε να υπογράψει επαναφορά στην υπηρεσία διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος συνελήφθη να «κατεβάζει» παιδοφιλικό πορνογραφικό υλικό δίπλα σε σχολείο, δικάστηκε «κάτι λίγο» και μετά αιτήθηκε την επαναφορά του. «Αυτός να πάει να βρει το δίκιο του στον πάπα της Ρώμης. Οπως και αυτοί που θα αποκαλυφθούν αύριο να πάνε στα δικαστήρια. Εγώ θα τους διώξω» είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ακόμη την Επιτροπή ότι ο υπεύθυνος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, αύριο θα ξεκινήσει από το υπουργείο Παιδείας την εφαρμογή προγράμματος με βάση το οποίο η χρήση του Διαδικτύου θα γίνεται από τα παιδιά μέσω ενός ιστότοπου που θα ελέγχεται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και με αυτόματο τρόπο θα εντοπίζεται ο αποστολέας «ύποπτου ηλεκτρονικού μηνύματος».

Η πρώτη εφαρμογή θα αρχίσει από αύριο σε 600 σχολεία, με στόχο στο τέλος του χρόνου να έχουν καλυφθεί όλα τα σχολεία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Υπουργείο Παιδείας
Παιδεία
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Σχολεία