Έντυπη Έκδοση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Διαλύουν το Δημόσιο»

Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι συνδικαλιστές από όλους τους χώρους του Δημοσίου χθες έξω από τον Αρειο Πάγο, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης των απολυμένων καθαριστριών, οι οποίες ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

Από τη χθεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη Από τη χθεσινή πορεία στη Θεσσαλονίκη Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που είχε προκηρύξει για χθες η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις διαθεσιμότητες των δημόσιων υπαλλήλων, που έχουν αποτέλεσμα τη διάλυση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Στη Θεσσαλονίκη έγιναν δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης. Η μία στο άγαλμα του Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της Ενωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), και η άλλη στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, ενώ και οι δύο εξελίχθηκαν σε πορείες.

Η συμμετοχή δημόσιων υπαλλήλων στα συλλαλητήρια ήταν μικρή, αλλά ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ Πέτρος Κετικίδης επεσήμανε ότι είναι ικανοποιητική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και ακόμα μεγαλύτερη στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων.

Εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των καθαριστριών και κατήγγειλε ότι η διαδικασία της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων οδηγεί όχι μόνο στις 6.500 απολύσεις που έχει δεσμευθεί να κάνει η κυβέρνηση, αλλά και σε άλλες που θα ακολουθήσουν το 2015.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΑΔΕΔΥ
Συγκεντρώσεις/Πορείες