Έντυπη Έκδοση

Ελεύθερη η γιατρός για την αυτοκτονία του αστέγου

Ελεύθερη αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, η 60χρονη γιατρός του Δρομοκαΐτειου, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση αυτοκτονίας του 44χρονου αστέγου το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην κατηγορουμένη για το αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης επιβλήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Ενώπιον του 3ου ειδικού ανακριτή, η ψυχίατρος αρνήθηκε τις εις βάρος της κατηγορίες, βάσει των οποίων φέρεται ότι, παρά το αίτημα από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, δεν κράτησε, μαζί με ένα συνάδελφό της, για νοσηλεία τον 44χρονο άνδρα, που έπασχε από έκπτωση νοητικής λειτουργίας, κατάθλιψη και ψυχική νόσο.

Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων Γ. Σταματόπουλος, είχε αναφέρει ότι «το απόγευμα της Πέμπτης, οι υπεύθυνοι του ξενώνα έκριναν ότι έπρεπε να διακομιστεί στο Αιγινήτειο. Προφανώς είχαν ενδείξεις», προσθέτοντας πως «στο Αιγινήτειο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο 44χρονος πάσχει από έκπτωση νοητικής λειτουργίας και κατάθλιψη, του έδωσαν παραπεμπτικό για το Δρομοκαΐτειο και συνοδευόμενος, μεταφέρθηκε εκεί με το δημοτικό αυτοκίνητο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Εκεί ο γιατρός που εφημέρευε έκρινε πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας και τον άφησε να φύγει».

Η έρευνα ξεκίνησε μερικές ώρες μετά τη «βουτιά στο κενό» του αστέγου, ο οποίος πήδηξε από τον 4ο όροφο ξενοδοχείου, στην οδό Χαλκοκονδύλη, που μισθώνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χαρ. Λακαφώσης, που χειρίστηκε την προκαταρκτική εξέταση, έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψη των δύο γιατρών του Δρομοκαΐτειου που εξέτασαν τη μοιραία μέρα τον άτυχο άνδρα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η 60χρονη γιατρός συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον των αρχών, ενώ ο συνάδελφός της εξακολουθεί να καταζητείται.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Δικαστικό ρεπορτάζ
Δικαιοσύνη