Έντυπη Έκδοση

Ασφαλιστική κάλυψη και εφάπαξ

Την επέκταση της ασφάλισης για τη χορήγηση εφάπαξ σε 13.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους σε όλη τη χώρα αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Με την απόφαση του υφυπουργού Αντώνη Μπέζα, επεκτείνεται, έπειτα από δεκαετίες εξαιρέσεων, η ασφαλιστική κάλυψη για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος στους εργαζομένους των ξενοδοχείων όλης της χώρας, καθώς μέχρι σήμερα η κάλυψη αυτή υπήρχε σε ορισμένες μόνο περιοχές, πόλεις και νομούς.

Ειδικότερα, θα παρέχεται πλέον ασφαλιστική κάλυψη για την παροχή του εφάπαξ βοηθήματος και στους εργαζομένους στα ξενοδοχεία των νομών Λακωνίας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας (εκτός του Δήμου Ναυπακτίας και Βόνιτσας, που υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης), Αρτας, Λέσβου, Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Ξάνθης, Ροδόπης και Δωδεκανήσων (εκτός των νήσων Ρόδου και Κω, που επίσης υπήρχε η συγκεκριμένη δυνατότητα ασφάλισης).

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΤΑΠΙΤ, με την υπουργική απόφαση αποκαθίσταται η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και η ίση μεταχείριση σε περίπου 13.000 εργαζομένους, οι οποίοι, λόγω της εποχικότητας στη λειτουργία των ξενοδοχείων, αναγκάζονται να μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δ. ΜΑΛΤΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Εργασιακά θέματα