Έντυπη Έκδοση

Το όνομα αυτής Olympic Air

Η νέα Ολυμπιακή θα αρχίσει να πετά από το φθινόπωρο

Olympic Air θα είναι το όνομα της νέας Ολυμπιακής που θα πετά από το φθινόπωρο υπό την ιδιοκτησία του Marfin Investment Group (MIG).

Παρ' ότι οι διεργασίες για τη δημιουργία της νέας εταιρείας γίνονται με κάθε μυστικότητα, η διοίκηση της MIG κατέληξε σε αυτό το όνομα και ήδη γίνονται προσχέδια για την εμφάνιση που θα έχουν τα νέα αεροπλάνα που θα παραλάβει η εταιρεία.

Ο όμιλος έχει επιλέξει σιγή ασυρμάτου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς θα επιχειρήσει να αιφνιδιάσει τον εγχώριο (Aegean Airlines) και τους ξένους ανταγωνιστές της στις γραμμές «φιλέτα» (Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη, Ρώμη). Γι' αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί το business plan της εταιρείας.

Σε εξέλιξη, ωστόσο, βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την επιλογή των τύπων των νέων αεροπλάνων που θα αποτελούν το στόλο της Olympic Air. Η MIG έχει αποκλείσει τους μεσάζοντες και συζητά απ' ευθείας με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Στα αεροπλάνα που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της νέας Ολυμπιακής προβάδισμα μέχρι στιγμής φέρεται να έχει η ευρωπαϊκή Airbus με κύριο τύπο το Α320.

Για τα δρομολόγια εσωτερικού οι συζητήσεις συνεχίζονται με την ATR και την Bombardier, κάποια χωρίς από τις δύο να έχει αποκτήσει προβάδισμα μέχρι στιγμής. Καμία ένδειξη, ωστόσο, δεν υπάρχει για τον τύπο του αεροπλάνου που θα πραγματοποιεί τις πτήσεις προς Ν. Υόρκη. Η MIG δεν συζητά σε αυτή τη φάση για αεροπλάνο τέτοιων δυνατοτήτων, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συγκεκριμένη γραμμή.

Το καλοκαίρι θα «τρέξει» η διαφημιστική καμπάνια της νέας εταιρείας με κεντρικό σλόγκαν «Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τη νέα Ολυμπιακή».

Το τμήμα μάρκετινγκ θα χρησιμοποιήσει κατά κόρον το Ιντερνετ προκειμένου να διατηρήσει «ζεστό» το ενδιαφέρον του κοινού για τη νέα εταιρεία κατά το νεκρό διάστημα του καλοκαιριού, όταν θα ετοιμάζεται η φθινοπωρινή απογείωσή της.

Στο πλαίσιο αυτό θα προκηρυχθούν τρεις διαγωνισμοί μέσω Ιντερνετ, στους οποίους οι χρήστες του Διαδικτύου και υποψήφιοι πελάτες θα κληθούν να επιλέξουν από τις στολές των πληρωμάτων μέχρι τους τρόπους ψυχαγωγίας μέσα στο αεροπλάνο. Και για να υπάρχει κίνητρο, όσοι ψηφίζουν θα μπαίνουν σε κλήρωση για να κερδίσουν δωρεάν εισιτήρια.

Ηδη τις επόμενες μέρες θα γίνει η επιλογή των τριών σχεδίων για τις στολές και αμέσως θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο για να ξεκινήσει η σχετική ψηφοφορία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Olympic Air
Marfin
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων