Έντυπη Έκδοση

Συρτάρια

Εως τις 4 Οκτωβρίου θα διαρκέσει στην Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα, η έκθεση της Αννας Καρατζά με τον τίτλο «Draw-er». Πρόκειται για τη δεύτερη δουλειά της δημιουργού έπειτα από τρία χρόνια στον ίδιο χώρο, με τίτλο «Διαμέρισμα, μια νυχθήμερη οικιακή αφήγηση».

Η εικαστικός χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη συρτάρια που ανακαλύπτει και συγκεντρώνει και μέσα τους τοποθετεί ζωγραφικά, γλυπτικά, ή σε συνδυασμούς και των δύο, θέματα οριοθετώντας το χώρο, την ύλη και τη μνήμη, οδηγώντας το θεατή σε μια αφηγηματική διαδρομή. Τι κρύβεται μέσα στο παλιό συρτάρι;

Χώρος, χρόνος, θύμησες, ή απλώς το παιχνίδι ενός μικρού παιδιού; Η Αννα Καρατζά ξεκλειδώνει το παλιό συρτάρι για να λύσει το μυστήριο: πώς η ύλη αλλάζει χρηστικότητα και πώς η ίδια η χρηστικότητα αλλάζει ορισμό. Πώς ένα συρτάρι δίνει το χώρο και την αφορμή για να τακτοποιήσεις σκέψεις και συναισθήματα και πώς τακτοποιώντας εν τέλει χρώματα και σχήματα, συναντάς τον άτακτο χρόνο του παιχνιδιού. Το ορατό στα μάτια αντικείμενο εξαντλεί τις δυνατότητές του, σμιλεύοντας όραση και αφή σ' ένα νέο υλικό βεληνεκές. Παύει να είναι ορατό μόνο εκεί, κρύβεται μέσα στο παλιό συρτάρι και ξεπροβάλλει αρκετό καιρό μετά. Χώρος, χρόνος, θύμησες, ή απλώς το παιχνίδι ενός μικρού παιδιού; Η Αννα Καρατζά γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ίδιας Σχολής. Παράλληλα έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες, νωπογραφία και τεχνική φορητών εικόνων στην ΑΣΚΤ, λιθογραφία και μεταξοτυπία στη Μαδρίτη με το Πρόγραμμα Erasmus. Το 2009 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Biennale νέων καλλιτεχνών Ευρώπης και Μεσογείου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διηγήματα/Εξιστορήσεις
Ανθρώπινα
Εκθέσεις
Αίθουσες Τέχνες/Γκαλερί