Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανεστάλη δικαστική έρευνα σε βάρος του Σαρκοζί

Την αναστολή της έρευνας κατά του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για ενεργητική διαφθορά, ως ύποπτος για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας, αποφάσισε το εφετείο του Παρισιού, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα δικαστικές πηγές.

Τώρα το εφετείο θα εξετάσει το αίτημα του Σαρκοζί για να κλείσει η υπόθεση. Συγκεκριμένα ο Γάλλος πρώην πρόεδρος κατηγορείται ότι προσπάθησε να επηρεάσει τους δικαστές που έλεγχαν τα οικονομικά του στοιχεία και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο η αναστολή της έρευνας θα μπορούσε να κρατήσει αρκετούς μήνες.

Ο 59χρονος πολιτικός αντιμετωπίζει βεβαια διάφορες άλλες δικαστικές έρευνες όπως οι επαφές με του με τον Μουαμάρ Καντάφι αλλά και η υπόθεση της χρηματοδότησης της προεκλογικής του καμπάνιας το 2012.

Η δικαστική αυτή απόφαση έρχεται λίγες ημέρες αφού ο Νικολά Σαρκοζί επισημοποίησε την επιστροφή του στην πολιτική σκηνή, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), που γενικά θεωρείται προάγγελος υποψηφιότητας για το προεδρικό αξίωμα το 2017, ενώ οι εκλογές στο UMP θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία