Ηλεκτρονική Έκδοση

Δικάζονται συνδικαλιστές του ΙΓΜΕ για «παράνομη βία και αυτοδικία»

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου

Συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ.

Την υπόθεση υπενθυμίζει το συνδικάτο εργαζομένων του ΙΓΜΕ, αναφέροντας τα ακόλουθα: "Αύριο 25/09/2014, το προεδρείο του Συνδικάτου ΙΓΜΕ δικάζεται με την κατηγορία "ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού και με κοινό δόλο με πράξεις αυτοδικίας και με παράνομη βία", προχώρησαν στην λειτουργική κατάληψη των εγκαταστάσεων του ΙΓΜΕ στο Ολυμπιακό Χωριό όταν η Διοίκηση του ΙΓΜΕ το 2009 καθυστερούσε μισθοδοσία και δώρα και υπέσκαπτε τη λειτουργία και το κύρος του Ινστιτούτου για να το οδηγήσει με την συνδρομή των σημερινών Διοικήσεων και της συγκυβέρνησης στην ουσιαστική διάλυση. 

Παράλληλα παραμένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι τότε διοικούντες εναντίον των οποίων είχε ζητήσει εισαγγελική παραγγελία το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Είναι εμφανές ότι η τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η σημερινή συγκυβέρνηση αλλά και οι πιέσεις των Τροϊκανών στοχεύουν στο αίμα των υπαλλήλων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και στην τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά και αντεργατικά σχέδια τους. Για να πετύχουν τον σκοπό τους κατασκευάζουν επίορκους!!".

Aκολούθως οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: "Απαιτούμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ενθαρρύνει τις συνδικαλιστικές διώξεις μέσω των δικαστηρίων. Ζητάμε από όλα τα κόμματα να στηρίξουν έμπρακτα το Συνδικάτο και το προεδρείο Από όλα τα Συνδικάτα να στηρίξουν τους αγώνες μας και να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους Συνδικαλιστές. Επίσης επιθυμούμε τα ΜΜΕ με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα να αντιμετωπίζουν τους αγώνες των εργαζομένων και να στηρίζουν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Όλοι στις 25 Σεπτέμβρη στα Δδικαστήρια στις 9.00 π.μ. στην κινητοποίηση του Συνδικάτου για να στηρίξουμε τους συνδικαλιστές, που αγωνίζονται να μη διαλυθεί το ΙΓΜΕ και να μην ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα