Ηλεκτρονική Έκδοση

H Διεθνής Αμνηστία σχολιάζει την τρέχουσα επικαιρότητα

Σε σχολιασμό των τελευταίων περιστατικών με τα οποία ασχολήθηκε, προχώρησε η Διεθνής Αμνηστία.

Τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκε η Διεθνής Αμνηστία, είναι τα ακόλουθα:
  • Το τελευταίο ναυάγιο ενός σκάφους με προορισμό την Ιταλία στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, με τους τουλάχιστον 250 επιβαίνοντες να εικάζονται νεκροί, επισημαίνει την άμεση ανάγκη για δράση από την ΕΕ. Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να εξασφαλίσουν ασφαλείς και νόμιμες διόδους προς την Ευρώπη για τους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στα σύνορά της ώστε να σταματήσει η ραγδαία αύξηση του ανθρωπίνου κόστους εξαιτίας του φρουρίου που χτίζουν.
 

  • Αυξανόμενες οι αποδείξεις εγκλημάτων πολέμου και Ρωσικής συμμετοχής στην Ουκρανία: Σύμφωνά με νέα στοιχεία της οργάνωσης, η Ουκρανική πολιτοφυλακή και οι αυτονομιστικές δυνάμεις ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου, ενώ η Ρωσία τροφοδοτεί τα εγκλήματα αυτονομιστών. Με τις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός ακόμα αβέβαιες και την κατάσταση επικίνδυνη, η Διεθνής Αμνηστία καλεί όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, να σταματήσουν τις παραβιάσεις των κανόνων του πολέμου. 
 

  • Η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Γάζα σχεδόν μονοπώλησε το έργο της Διεθνούς Αμνηστίας καθώς το Ισραήλ δεν επέτρεπε την πρόσβαση στη Διεθνή Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλες διεθνείς οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Γάζα, ώστε να ερευνήσουν τις καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από τα συγκρουόμενα μέρη. Η έκκληση για να αποτραπούν τα περαιτέρω εγκλήματα πολέμου ήταν συνεχής, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση της οργάνωσης στις επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις και σε άμαχους πολίτες στη Γάζα.
 

  • Καμία δικαιοσύνη για χιλιάδες άμαχους που σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, καθώς ακόμη και τα προφανή εγκλήματα πολέμου μένουν αδιερεύνητα και ατιμώρητα. Νέα μας έκθεση τεκμηριώνει λεπτομερώς τις αποτυχίες της λογοδοσίας για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Επιπλέον, καλεί την κυβέρνηση του Αφγανιστάν να διασφαλίσει πως θα εγγυηθεί τη λογοδοσία για παράνομες δολοφονίες πολιτών σε όλες τις μελλοντικές διμερείς συμφωνίες ασφάλειας, που θα υπογράψει με το ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνής Αμνηστία