Ηλεκτρονική Έκδοση

Υγρός τάφος η Μεσόγειος για τους μετανάστες

Λαμπεντούζα διαρκείας

Από την έναρξη της επιχείρησης Mare Nostrum, στην Ιταλία, έχασαν την ζωή τους 499 μετανάστες. 1446 οι αγνοούμενοι, 99.000 οι διασωθέντες.

Από την έναρξη της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum, στις 17 του περασμένου Οκτωβρίου, έχασαν την ζωή τους 499 μετανάστες. 

Παράλληλα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία παρουσίασε σήμερα ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, οι αγνοούμενοι από ναυάγια, νότια της Σικελίας, είναι 1.446. Όπως ανέφερε ο Αλφάνο μιλώντας ενώπιον της ιταλικής βουλής «με την ανθρωπιστική αυτή επιχείρηση, μπόρεσαν να σωθούν οι ζωές ενενήντα ενός χιλιάδων ανθρώπων». 

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών πρόσθεσε ότι «τους τελευταίους έντεκα μήνες συνελήφθησαν πάνω από πεντακόσιοι δουλέμποροι», αλλά θέλησε να υπογραμμίσει ότι «η επιχείρηση Mare Nostrum δεν αρκεί για να αντιμετωπισθούν τα νέα μεταναστευτικά ρεύματα, τα οποία, λόγω ιστορικών εξελίξεων έχουν λάβει, πλέον, δομική μορφή».

Ο Αντζελίνο Αλφάνο ανέφερε, τέλος, ότι «η Mare Nostrum πρόκειται να μειώσει, σταδιακά τις δράσεις της, αφού από τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πλαισιωθεί από την ευρωπαϊκή αποστολή Frontex Plus».

Πηγή: AMΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
Ιταλία
Για το ίδιο θέμα
Επιχείρηση διάσωσης 300 μεταναστών ανοιχτά της Κύπρου