Έντυπη Έκδοση

ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΜΑ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

Αυξάνονται οι ανυπάκουοι δήμοι

Στην ομάδα ανυπακοής για την αξιολόγηση Μητσοτάκη προσχώρησαν χθες με αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων οι Δήμοι Πάτρας και Περάματος, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε άλλη μια φορα την απόφασή του να διαβιβάσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλες τις περιπτώσεις δήμων που αρνούνται να δώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων.

Μηδενική ανοχή  στα πλατά πτυχία, δηλώνει  η Ρένα Δούρου Μηδενική ανοχή στα πλατά πτυχία, δηλώνει η Ρένα Δούρου Ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας στο Mega τη στάση της Ρένας Δούρου, να μην εφαρμόσει στην Περιφέρεια την αξιολόγηση, διερωτήθηκε «για ποια νομιμότητα μιλάει, όταν αρνείται να εφαρμόσει ψηφισμένο νόμο;» και υπογράμμισε ότι η απόφασή της εγκρίθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο με ψήφους από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής.

«Η νομιμότητα δεν είναι αλά καρτ. Νομιμότητα είναι να εφαρμόζεις τους ψηφισμένους νόμους της Βουλής», τόνισε, σημειώνοντας πως όταν εκλέγεται κάποιος σε μια θέση ευθύνης, πρέπει να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του αξιώματός του.

Αντίθετο στη αξιολόγηση δηλώνει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, εξουσιοδοτώντας το δήμαρχο, Γιάννη Λαγουδάκη, να προχωρήσει στην έκδοση εντολής προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην αποστείλουν στοιχεία των εργαζομένων του δήμου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο στη δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση και αυτό γιατί: Βασική επιδίωξή της είναι η προσπάθεια κατεδάφισης του δημοσίου τομέα» τονίζεται σε ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφάσισε ότι κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζομένου δεν θα δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο ούτε θα αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

«Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά», αναφέρει το ψήφισμα, «αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της "νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας" της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στον Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες, και αξιοκρατία στις απολύσεις».

Τέλος, η κ. Δούρου απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη δήλωσε ότι η νέα περιφερειακή αρχή έχει μηδενική ανοχή στα πλαστά πτυχία. Σε ό,τι αφορά τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, το υπουργείο ακυρώνει ουσιαστικά το Π.Δ. 164/2004, το οποίο έχει κριθεί θετικά από ΣτΕ, Αρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο, και δίνει στο ΑΣΕΠ τον κεντρικό ρόλο του ελέγχου. Τέλος, η «αξιολόγηση» «μόνο πραγματική αξιολόγηση δεν είναι, καθώς η αυθαίρετη ποσόστωση του 15%, ένα σύστημα που ακόμη και παγκοσμίου εμβέλειας ιδιωτικές εταιρείες έχουν πια εγκαταλείψει, είναι το "όχημα" για την αποδυνάμωση ενός ήδη υποστελεχωμένου Δημοσίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Περιφέρειες
ΣΥΡΙΖΑ
Τοπική Αυτοδιοίκηση