Έντυπη Έκδοση

Μητσοτάκης και Καραμανλής στα γενέθλια της Ν.Δ.

Ηπαρουσία όλων των κορυφαίων ιστορικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην επέτειο των 40 ετών από την ίδρυσή της, και κυρίως του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αντιμετωπίζεται από Συγγρού και Μαξίμου ως ένα μήνυμα πανστρατιάς των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο κ. Καραμανλής θα παραστεί και στη συνεδρίαση των πολιτικών επιτροπών της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στη Χαλκιδική και στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Η απόφασή του είναι πάνω απ' όλα παραταξιακή, λένε συνομιλητές του. Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει τη δεύτερη εκδήλωση στην Αθήνα, καθώς η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του δεν του επιτρέπει μετακινήσεις.

Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη την περασμένη Παρασκευή στην Παναγή Κυριακού, αλλά και επικοινωνίες του κ. Καραμανλή με το γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Τα γενέθλια της Ν.Δ. παρουσιάζονται συνεπώς ως ευκαιρία προκειμένου να κλείσουν -ει δυνατόν- εσωκομματικές πληγές που άνοιξε η αίσθηση αποκλεισμού σημαντικού αριθμού γαλάζιων τα τελευταία χρόνια, αλλά και τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος, τα οποία έχουν πάντως εγκαταλειφθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Στη Χαλκιδική θα βρεθούν και άλλα ιστορικά στελέχη της Ν.Δ., όπως ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Σταύρος Δήμας (το όνομα του οποίου διακινείται εσχάτως και για την Προεδρία της Δημοκρατίας), ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά και πρόσωπα όπως οι Αντώνης Σγαρδέλης, Αγγελος Μοσχονάς, Αγγελος Μπρατάκος, Δημήτρης Δημόπουλος και Παναγιώτης Δέντσορας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε εν τω μεταξύ χθες στον Ant1 ότι το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Ν.Δ. «αυτή τη στιγμή δεν εξυπηρετεί ούτε την Ελλάδα ούτε τη Ν.Δ. και πολύ περισσότερο εμάς», αποκλείοντας έτσι την πιθανότητα απρόσκλητης εμφάνισής του. Δήλωσε πάντως ότι «για αλλαγή πολιτικής, όπως προτείνω, εμείς είμαστε εδώ. Με αυτή την πολιτική, στο τέλος θα μείνουν μόνοι τους» και υποστήριξε ότι «στην παρούσα φάση, η επιλογή είναι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και μία πανστρατιά αστικής δημοκρατίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία