Έντυπη Έκδοση

Επίθεση Πανούση σε Κουβέλη

Με «φάρσα δημοκρατικοφανούς επανεκλογής των αιωνίων αυλικών ή των αιωνίων ηγεσιών» παρομοίασε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο Γ. Πανούσης, την ίδια ώρα που ο Φ. Κουβέλης προσβλέπει σε «ολική επαναφορά» του κόμματος και ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για προσκόλληση σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις.

«Αν ήμουν ο κ. Κουβέλης δεν θα κατέβαινα υποψήφιος. Εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η παραίτησή του», επανέλαβε άλλη μία φορά ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. «Πρέπει στο συνέδριο, αν θέλουν να τηρήσουν κάποια διαδικασία, να εξεταστεί πρώτα το αν γίνεται η παραίτηση του κ. Κουβέλη δεκτή, γιατί μόνο το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει και δεύτερον να δει αν θα είναι υποψήφιος με έναν, με κανέναν ή με πολλούς».

Υποστήριξε ακόμα ότι ο κ. Κουβέλης καλείται να διαχειριστεί ένα κόμμα με πενιχρά ποσοστά της τάξης του 0,5% έως 1% ακολουθώντας «μια στρατηγική όσο θολή ήταν και πριν».

«Αυτή τη δημοκρατικοφάνεια του "ό,τι πει το συνέδριο", λες και δεν στήνονται συνέδρια ή έρχονται όλα από παρθενογένεση, τα θεωρώ δεδομένους συσχετισμούς», σχολίασε ο κ. Πανούσης («Βήμα FM»). Εξήγησε ότι δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος, σημειώνοντας ότι εάν αποχωρούσε ο κ. Κουβέλης, τότε «θα ήταν ένα θέμα προς συζήτηση».

Χθες, ο Φ. Κουβέλης, σε περιοδεία στην Καλαμάτα, επανέλαβε ότι στη βάση προγραμματικών συμφωνιών μπορεί να επιτευχθεί συνάντηση των δυνάμεων που συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση. Σημείωσε ότι αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλει τη στάση του, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουβέλης είπε ότι παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι προσκολλημένος σε ανεδαφικές και δογματικές απόψεις, μετακινείται σε ρεαλιστικότερες και μετριοπαθέστερες θέσεις σε σχέση με το παρελθόν. ΠΑΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Συνέδρια
ΔΗΜΑΡ