Έντυπη Έκδοση

Η ανηθικότητα του Γεωργιάδη μέσω... τηλεφώνου

Την αίσθηση του μέτρου φαίνεται πως έχασε οριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, που στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να παγιδεύσει (τηλεφωνικά) τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Βούτση.

Ολα ξεκίνησαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου περί δημοψηφίσματος στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποβούν άκαρπες, ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τα έδρανα της Βουλής επέμεινε στην «προαναγγελία» του.

Ο κ. Βούτσης αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Υποστήριξε αντίθετα ότι χαμογελούσε ειρωνικά απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο το νέο παραλήρημα του Αδώνιδος Γεωργιάδη.

Οι εξηγήσεις του (σε δημοσιογράφους) δεν συνέτισαν τον κ. Γεωργιάδη. Αντίθετα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. επιχείρησε εντός της αίθουσας των δημοσιογράφων -μετά το τέλος της συνεδρίασης- να παγιδεύσει τον κ. Βούτση βάζοντας σε ανοικτή ακρόαση την τηλεφωνική τους συνομιλία (χωρίς εκείνος να το γνωρίζει), με προφανή σκοπό να τον εκθέσει.

Η κατηγορηματική άρνηση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί τους ισχυρισμούς του, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις του τύπου «Εγώ δεν σου έλεγα για δημοψήφισμα και εσύ κουνούσες το κεφάλι», οδήγησε τον Αδωνι Γεωργιάδη στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ο συνομιλητής του άλλα έλεγε και άλλα λέει.

«Καλά σε τα μας τα κάνουν αυτά; Προφανώς του έβαλαν χέρι και τώρα τα μαζεύει», είπε ο κ. Γεωργιάδης λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Για την ιστορία παραθέτουμε τη σχετική στιχομυθία των δύο στην αίθουσα της Βουλής.

- Αδωνις Γεωργιάδης: Κύριε Βούτση, γιατί αυτό που είπατε στο «Σκάι» δεν το λέτε φωναχτά; Είπατε ότι αν μας πει «όχι» η Ευρώπη, θα γυρίσουμε και θα ρωτήσουμε το λαό.

- Νίκος Βούτσης: Ναι, θα είμαστε με το λαό.

- Αδωνις Γεωργιάδης: Μάλιστα, να το ξέρουμε. Η επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αν η Ευρώπη πει «όχι», είναι το δημοψήφισμα. Καλώς ήρθατε στον Νοέμβριο του 2011 και στον Γιώργο Παπανδρέου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση