Έντυπη Έκδοση

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει plan Β»

Αποπροσανατολιστική χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ η όποια συζήτηση για το εάν διαθέτει ή όχι plan Β στην περίπτωση εκείνη που η διαπραγμάτευση για το χρέος έλθει σε αδιέξοδο. Θέση που εμμέσως συνιστά και σύσταση εσωκομματική, καθώς η σχετική προβληματική επανέρχεται μετά την κατηγορηματική άποψη που εξέφρασε ο Αλέξης Μητρόπουλος, ότι δηλαδή δεν τίθεται από τον ΣΥΡΙΖΑ η ύπαρξη ενός δεύτερου σχεδίου που πιθανώς να περιλαμβάνει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Εχουμε ενιαίο σχέδιο και φιλοδοξούμε να πετύχει ενώ καθημερινά επιχειρούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης Εχουμε ενιαίο σχέδιο και φιλοδοξούμε να πετύχει ενώ καθημερινά επιχειρούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, δηλώνει ο Π. Σκουρλέτης Ο Πάνος Σκουρλέτης, ερωτηθείς σχετικά, εμφανίστηκε κατηγορηματικός τονίζοντας πως κάθε σχετική συζήτηση επί του θέματος είναι αποπροσανατολιστική, διότι μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως και γενικά αυθαίρετα. «Μπορεί να το ερμηνεύει κανείς όπως θέλει, αλλά εμείς έχουμε ενιαίο σχέδιο και φιλοδοξούμε να πετύχει. Βασικός μας προσανατολισμός είναι η συμφωνία με τους εταίρους μας. Θα πετύχει, ειλικρινά, με αίσθημα ευθύνης το απαντώ», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας το θέμα της καθαρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των διαπραγματευτικών στόχων μιας κυβέρνησης της Αριστεράς. «Καθημερινά δημιουργούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, οικοδομούμε συμμαχίες, επιχειρούμε να αλλάξουμε συσχετισμούς, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχοντας μια νωπή λαϊκή εντολή, θα το πετύχουμε», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης (Βήμα fm).

Ο Αλέξης Μητρόπουλος είχε τονίσει την Τρίτη ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βάλει το θέμα διαγραφής του χρέους σε θετική διαπραγμάτευση -όπως είπε ο βουλευτής- και «χωρίς ούτε μπρος ούτε πίσω απ' το μυαλό το plan Β». «Ο,τι και να εικάζει κανείς και ό,τι και να λέει, στο μυαλό της πολιτικής ηγεσίας -που κι εγώ μετέχω- δεν υπάρχει όχι ευχέρεια ή συζήτηση ή επεξεργασία δεύτερου πακέτου από το πακέτο Τσίπρα. Ο Ελληνας πολίτης δεν θα περιμένει ούτε πολιτική για καταθέσεις, διότι εμείς θα στηρίξουμε τις καταθέσεις, ούτε μονομερείς κινήσεις ούτε τσαμπουκάδες ούτε τσαρλατανισμούς. Τίποτα! Θα έχουμε μια σθεναρή πολιτική ηγεσία, σταθερή, που θα απευθύνεται σε ευρύ κοινωνικό μέτωπο και ακόμη πιστεύω ότι θα είναι εφικτή και η αυτοδυναμία και θα διαπραγματευτούμε σθεναρά», είπε ο κ. Μητρόπουλος (Βήμα fm).

* ΕΥΠ ΠΡΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Δεν παρακολουθούμε εμείς το τηλέφωνό σας

«Δεν παρακολουθούμε εμείς το τηλέφωνό σας» είπαν στον Πάνο Σκουρλέτη ΕΛΑΣ και ΕΥΠ, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης της σχετικής υπόθεσης, ύστερα από καταγγελίες που είχε κάνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό μπορεί να το έπραξε κάποιος ιδιώτης με ιδιόκτητο σύστημα παρακολούθησης τηλεφώνων», αναφέρεται στο αστυνομικό πόρισμα, που τελικώς το μόνο το οποίο επιβεβαιώνει είναι την αδυναμία, λόγω και τεχνικών ελλείψεων των αρμοδίων αρχών, να διασφαλίσουν πλήρως το απόρρητο των επικοινωνιών. Το σχετικό πόρισμα διέρρευσε χθες, στην πραγματικότητα όμως οι αρμόδιοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είχαν φροντίσει από τις αρχές του καλοκαιριού να ενημερώσουν προσωπικά τον κ. Σκουρλέτη για τα ευρήματα της έρευνάς τους. Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2014 ο Πάνος Σκουρλέτης είχε αναφερθεί πολύ συγκεκριμένα σε ενδείξεις παρακολούθησης του τηλεφώνου του και σε περίεργα προβλήματα που εμφανίζονταν στις επικοινωνίες που είχε.

«Επεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και στο σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με δημοσιογράφους. Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω το συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων... Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα "βαλιτσάκια"» είχε πει τότε ο κ. Σκουρλέτης. Σ.Κ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ