Έντυπη Έκδοση

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Σεισάχθεια και οι ΑΝΕΛ

Τη δική του «σεισάχθεια» για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας ανέλυσε χθες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες μέρες με τους κύριους Τσίπρα, Κουτσούμπα, Κουβέλη και Πολύδωρα να υπάρξει κοινή πλατφόρμα του τόξου της αντιπολίτευσης για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και κυρίως την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του σε συνέντευξη Τύπου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ισχύσει ελάχιστο κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης στα 700 ευρώ για όλους τους δανειολήπτες, ώστε να εξασφαλιστεί η οικονομική δυνατότητα των πολιτών για επιβίωση και να υπάρξει «κούρεμα» στις «λοιπές χρεώσεις».

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εκτίμησε ότι θα πραγματοποιηθούν εκλογές με αφορμή το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και κάλεσε τον κ. Παπούλια «ακόμη και να διευκολύνει τις εξελίξεις παραιτούμενος», ενώ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του κ. Σαμαρά, με αφορμή τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επιτοκίων και κατά της μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ενώ για πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές στα εθνικά θέματα και την απαίτηση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών εισόδου της χώρας στο Μνημόνιο.

Οι προτάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια:

* Εξακολούθηση εφαρμογής του Ν. 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα.

* Επέκταση εφαρμογής των διατάξεων του Ν. 3869/2010 και για τους εμπόρους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, μόνο όμως ως προς τα ληξιπρόθεσμα και μη πλήρως εξυπηρετούμενα χρέη τους.

* Ανατοκισμός από τις τράπεζες επιτρέπεται μόνο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που επιτρέπεται και στους ιδιώτες κατά το άρθρο 296 του αστικού κώδικα, με ελάχιστη περίοδο ανατοκισμού το έτος.

* Η συνολική επιβάρυνση του δανειολήπτη δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερνά το 0,66% ανά μήνα. Κούρεμα όλων των υπόλοιπων χρεώσεων.

* Καταγγελία της δανειακής σύμβασης επιτρέπεται μόνο για σπουδαίο λόγο.

* Η σύμβαση ρύθμισης δανείου δεν αποτελεί νέο δάνειο.

* Για τη στάθμιση των οικονομικών δυνατοτήτων του δανειολήπτη πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ελάχιστο κόστος αξιοπρεπούς μέσης διαβίωσης του ατόμου (700 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενου για έγγαμους κατά 300 ευρώ και κατά 200 ευρώ για κάθε παιδί.

* Κατά τη διάρκεια της ρυθμιστικής σύμβασης το ανώτατο πλήρες συμβατικό επιτόκιο αποπληρωμής δεν μπορεί να ξεπεράσει το 4% ετησίως.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)