Έντυπη Έκδοση

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Χίλιοι παιδόφιλοι με ονοματεπώνυμο

Περισσότεροι από τέσσερις είναι τελικά οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδοφιλίας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, χθες, έξω από τη Βουλή.

Ο ίδιος την Τρίτη το απόγευμα είχε αποκαλύψει ότι μεταξύ των 1.000 παιδόφιλων που έχουν εντοπιστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχαν βρεθεί και τέσσερις εκπαιδευτικοί. Οι τρεις ανήκουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ο τέταρτος στην τριτοβάθμια.

Πάντως σήμερα ο ίδιος μαζί με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και τον διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη θα θέσουν σε πρώτη εφαρμογή το διαδραστικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σταδιακά, ανά εβδομάδα η ομάδα των σχολείων θα πολλαπλασιάζεται με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο των σχολείων της χώρας.

Ο Α. Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, προσερχόμενος χθες στη Βουλή, δήλωσε τα εξής για την περίπτωση των τεσσάρων εκπαιδευτικών:

«Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, των δράσεων που κάνουμε στο πλάι των μαθημάτων για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων, έχουμε συμπεριλάβει και την προσπάθεια αντιμετώπισης του εγκλήματος μέσω του Διαδικτύου. Κυρίως στο πρόβλημα που αφορά την παιδοφιλία, τους παιδόφιλους εκείνους που βρίσκουν μέσα από το Διαδίκτυο τρόπους να πλησιάζουν τα μικρά παιδιά. Αυτή τη δράση την προωθεί το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας, με βασικό συνεργάτη την Υπηρεσία Δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον ταξίαρχο κ. Σφακιανάκη. Ο κ. Σφακιανάκης ήρθε πριν από τρεις ημέρες στο υπουργείο μας και ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση αυτή. Εδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων, που είναι κοντά στους 1.000 και μας είπε ότι τους ξέρει όλους.

»Μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς, μάλιστα ο αριθμός που μας έδωσε χθες είναι μικρότερος από αυτόν που μας έδωσε σήμερα, είναι και μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμη. Εκανα αίτημα, όπως ενημέρωσα χθες τη Βουλή, να μου αποσταλούν τα ονόματα και επικοινώνησα με την αρμόδια εισαγγελέα. Θα τα έχω σήμερα. Ολοι αυτοί, όσοι και να είναι, ό,τι και να είναι, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Και όπως είπα χθες στη Βουλή, μπορούν να πάνε οπουδήποτε, στη Δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, μπορούν να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Παιδεία
Παιδοφιλία/Παιδική κακοποίηση
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Παιδί