Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

**Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις, η Ελλη Πασπαλά και ο Vassilikos θα συμπράξουν για δεύτερη βραδιά σε μια συναυλία με τίτλο «Τρόποι του Φεγγαριού» αφιερωμένη στα μουσικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, στο Ηρώδειο. Η συναυλία θα ανοίξει με το ανέκδοτο soundtrack της ταινίας του G. Ferrara «Faccia di spia», ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει με τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

**Τα δύο έργα που αποτελούν τον καρπό της συνεργασίας των Βάιλ και Μπρεχτ, με τίτλους «Το Mahagonny Songspiel» (1927) και «Αυτός που λέει Ναι» (1930), παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σήμερα και αύριο στις 21.00, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη και υπό τη μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Τα δύο έργα αποτυπώνουν τη «θερμοκρασία» μιας εποχής που, μέσα σε μια γενικευμένη κρίση, αναζητούσε να επαναπροσδιορίσει τα όρια και τους στόχους της καλλιτεχνικής έκφρασης.

**Οι Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ελένη Βουδουράκη, Βασιλική Καραγιάννη και Δημήτρης Κασιούμης, θα δώσουν μια συναυλία, στις 20.30, στην Ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31, Αθήνα). Η βραδιά θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από διάσημες γαλλικές όπερες όπως ο Φάουστ του Σαρλ Γκουνό, η Κάρμεν του Ζορζ Μπιζέ, ο Βέρθερος του Ζιλ Μασνέ, η Λακμέ του Λεό Ντελίμπ, η όπερα Σαμψών και Δαλιδά του Καμίγ Σεν-Σανς, ο Αμλετ του Αμπρουάζ Τομά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

**Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα θα εμφανίζονται από αύριο στο Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη) με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Οταν έχω εσένα». Πρόκειται για μια μουσική λαϊκή επιθεώρηση με τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη και του συνεργάτη του, Αρη Βλάχου. Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00.

**Η Susan Albers θα βρεθεί στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, Αθήνα), στις 20.00, για μια μουσική βραδιά. Το κοινό θα απολαύσει τις ιδιαίτερες ερμηνευτικές της ικανότητες συνοδεία πιάνου.

**Το jazz κουαρτέτο Lula's Quartet θα βρεθεί στο Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) για μία συναυλία. Μια βραδιά με διάσημα jazz standards του '30, του 40' και του 50', από τις μελωδίες του Duke Ellington, τα musicals των Cole Porter και Jerome Kern, έως τα bebop των Thelonious Monk και Sonny Rollins, τα blues του Sonny Burke και των Beatles και τη bossa nova του Jobim.

Εκδήλωση

**Το Εθνικό Ωδείο (Μάγερ 18, Κεντρικό Κτήριο) ανοίγει τις πόρτες του ώστε οι επισκέπτες να ξεναγηθούν στους χώρους του και να ενημερωθούν γύρω από τις μουσικές σπουδές και τα νέα τμήματά του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου, μετά τις 18.30.

Τέχνη

**Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20) εγκαινιάζει στις 20.00 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Ινσταντανέ». Στην έκθεση συμμετέχουν μέσα από τον προσωπικό τους φακό επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι και θα διαρκέσει έως τις 18 Οκτωβρίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις