Έντυπη Έκδοση

Του κλασικού θέλουν το Τρίτο Πρόγραμμα

Πάνω που πήγαμε να πούμε «δόξα τω Θεώ» για τη ραδιοφωνία της ΝΕΡΙΤ, μοιάζει να έρχεται η ώρα που πρέπει να ακουστεί το «βόηθα Παναγιά μου»! Οχι, μην ανησυχείτε, δεν κατέρρευσε το οικοδόμημα, που είναι και το μοναδικό για το οποίο αξίζει τον κόπο να επαινέσει κανείς την Αγία Παρασκευή.

 Αλλά η αλήθεια είναι ότι λίγο λίγο σκάνε κάποιες αφορμές για να θολώνει κάπως η εικόνα. Αφορμές από την πλευρά του Τρίτου Προγράμματος, που κανονικά θα ήταν αυτό που λέγαμε παλιά στα παιδικά μας παιχνίδια, «στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα».

Στους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου ακούγεται όλο και περισσότερο ότι ο σύμβουλος προέδρου επί του Τρίτου, Χρίστος Παπαγεωργίου, διαπνέεται από έναν σχετικό μεγαλοϊδεατισμό. Και βλέπει το πρόγραμμα ως ένα μετερίζι για να διαδοθεί η κλασική και μόνο μουσική και όχι για να έρθει ο Ελληνας ακροατής σε επαφή με τις τέχνες γενικότερα. Κάτι που βεβαίως θα απέκλειε τις εκπομπές λόγου και τις παραφυάδες τους. Ετσι φτάσαμε κάποια στιγμή στη διαρροή (ηθελημένη;) ότι επίκειται διακοπή της εκπομπής που παρουσιάζει ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, πράγμα το οποίο διαψεύσθηκε ασμένως από τον υπεύθυνο της ραδιοφωνίας, Θανάση Γεωργακόπουλο.

Μια άλλη αφορμή δόθηκε με την εορτή για τα 60 χρόνια του Τρίτου Προγράμματος, όπου προέκυψε μια ελαφρά μπουρδούκλα για το χαρακτήρα, τα σημαίνοντα και τα σημαινόμενα του ζητήματος. Χαρακτηριστική ήταν η επιστολή του Χρίστου Παπαγεωργίου προς τους παραγωγούς, όπου περίσσευε ο παιδαγωγικός τόνος αλλά έλειπε η στρατηγική ματιά. Για να μη μιλήσουμε για το μάλλον υπερφίαλο τρέιλερ της εκδήλωσης, για να μην πούμε για την εκδήλωση την ίδια που προκάλεσε και αυτή κάποια ερωτήματα. Από την υφή της ώς τους καλεσμένους της και τα κόστη της.

Ολα αυτά βέβαια είναι πταίσματα σε σχέση με κάτι όχι και τόσο εύοσμες ιστορίες που συμβαίνουν στο Ραδιομέγαρο. Αλλά καλόν είναι να τα έχουμε στα υπόψη, μιας και δεν ξέρουμε πότε οι εκκεντρισμοί του σήμερα μπορούν να εξελιχθούν σε αυριανές «ομορφιές». Προς γνώση και συμμόρφωση...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ραδιόφωνο-συχνότητες-web
TV & Media