Έντυπη Έκδοση

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΝΦΙΑ και σε νεκρούς!

Χαράτσωσαν γκρεμισμένο από τους σεισμούς του 2008 πλινθόκτιστο σπίτι!

Μια αναξιόπιστη και υποτελής στους δανειστές «κυβέρνηση σαλτιμπάγκων» που ξεπουλάει ακόμη και εθνικό έδαφος στο όνομα της οικονομικής κρίσης, χωρίς ίχνος ντροπής, προβληματισμού και ηθικού ενδοιασμού, δεν διστάζει να στέλνει το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε πεθαμένους -σεισμόπληκτους πολίτες που είχαν χάσει το σπίτι τους στους καταστροφικούς σεισμούς του 2008 στην Ηλεία και διέμεναν μέχρι το τέλος της ζωής τους στα άθλια κοντέινερ.

Το κοντέινερ χωρίς θέρμανση όπου απεβίωσε το 2012 η 87χρονη Το κοντέινερ χωρίς θέρμανση όπου απεβίωσε το 2012 η 87χρονη Με βάση την υπ. αρθμ. 29297 ειδοποίηση των «ξυραφιών» της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, καλείται λοιπόν η συχωρεμένη θεία μου Γεωργία που πέθανε στα χέρια μου τον Οκτώβρη του 2012 μέσα στο τρισάθλιο κοντέινερ που της είχε παραχωρήσει το κράτος, να πληρώσει το ποσό των 183,94 ευρώ συνολικά για τον ΕΝΦΙΑ. Η συνολική αξία του χωραφιού της, που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης, μαζί με το κατεστραμμένο από το σεισμό σπίτι που είχε στην κατοχή της, με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2009 ήταν μόλις 7.084 ευρώ!

Θυμίζω στους «διεστραμμένους εγκεφάλους» του υπουργείου Οικονομικών ότι το πλινθόκτιστο σπίτι που κατασκευάστηκε το 1932 από τον παππού μου και το οποίο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, καταστράφηκε ολοσχερώς με βάση το Δελτίο Επανελέγχου του ΥΠΕΧΩΔΕ (263073 18/6/2008).

Μάλιστα η συχωρεμένη θεία γι' αυτό το λόγο με βάση την 27/3/2009 ΑΠ:12052/21.11.08 βεβαίωση του ΤΑΣ Ηλείας, έγινε δικαιούχος κρατικής αρωγής προκειμένου να χτίσει το κατεστραμμένο σπίτι της. Ομως δεν πρόλαβε, καθώς τον Οκτώβρη του 2012 πέθανε μέσα στο κοντέινερ περιμένοντας τα χρήματα της ανακατασκευής. Οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου της, που την είχαν αφήσει σε ηλικία 87 ετών να ζει μέσα σε ένα κοντέινερ χωρίς θέρμανση, εμφανίστηκαν ξαφνικά χθες από το πουθενά σαν τα κοράκια με σκοπό να αρπάξουν ό,τι απέμεινε απ' αυτή.

Οι λογαριασμοί Οι λογαριασμοί Αν η θεία Γεωργία βλέπει από εκεί που βρίσκεται τώρα όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ κάτω, είμαι σίγουρος ότι θα χαμογελά ειρωνικά και θα ψιθυρίζει τα ίδια λόγια που έλεγε και σε μένα λίγο πριν πεθάνει... Οτι σε αυτή τη χώρα η αθλιότητα των πολιτικών περισσεύει και ότι δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για το μέλλον όλων. Εκτός κι αν πάρουν οι πολίτες... τα κάθε είδους λαμόγια με τις πέτρες!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Υπουργείο Οικονομικών
Θέματα καταναλωτή
Προστασία Καταναλωτών