Έντυπη Έκδοση

ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ Η ΕΛΑΣ

Επεσαν στην παγίδα οι έμποροι βρεφών

Ελληνοβουλγαρική σπείρα εμπορίας βρεφών εξαρθρώθηκε χθες από την ΕΛΑΣ στα Τρίκαλα, με τη σύλληψη επτά ατόμων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι μία 45χρονη, ένας 49χρονος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος, μια 49χρονη δικηγόρος, και τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς και η 29χρονη μητέρα του βρέφους που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία και δύο ακόμη άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σπείρα ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου Αυγούστου, όταν δύο αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε αλλεπάλληλες επαφές με δύο από τους συλληφθέντες (45χρονη και 49χρονο), για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, έχοντας το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Πριν από πέντε μέρες, κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος αλλοδαπός, που φέρεται ως ο «αρχηγός» της εγκληματικής ομάδας, οι υποψήφιοι θετοί γονείς ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος λίγων ημερών έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

Επειτα από προσυνεννόηση, χθες το μεσημέρι, στην πόλη των Τρικάλων, οι τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας (ο αρχηγός, η μητέρα μαζί με αγοράκι 21 ημερών και ο 33χρονος) συναντήθηκαν με τη 45χρονη και το ζευγάρι των αστυνομικών.

Συλλήψεις

Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα-μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, εμπλέκονται στη διαδικασία κατάρτισης των απαιτούμενων συμβολαιογραφικών και νομικών πράξεων, ενώ, όπως προέκυψε, είχαν συμμετάσχει και σε άλλες παράνομες υιοθεσίες που είχε πραγματοποιήσει η συγκεκριμένη οργάνωση με την ίδια διαδικασία, γνωρίζοντας την παράνομη δράση της ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προσέγγιζαν στη Βουλγαρία κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό.

Παράλληλα εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, σε όλη τη χώρα, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει η υιοθεσία.

Μέχρι τώρα εξακριβώθηκε από την ΕΛΑΣ ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Κυκλώματα εμπορίας
Παιδοφιλία/Παιδική κακοποίηση
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Συλλήψεις/Προσαγωγές