Έντυπη Έκδοση

Ισόβια για το σπρώξιμο στον γκρεμό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σ' έναν 62χρονο που έσπρωξε στον γκρεμό την 52χρονη συγχωριανή του, στο όρος Μπέλες, στις Σέρρες. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, κατά πλειοψηφία. Μία ένορκος είχε την άποψη ότι δικαιούται το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Στην απολογία του ο 62χρονος παραδέχτηκε ότι οδήγησε στο βουνό την παθούσα. Διατηρούσαν σχέση και εκεί λογομάχησαν -είπε- και ότι η γυναίκα παραπάτησε κι έπεσε στον γκρεμό. Η εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος τέλεσε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, προτείνοντας την ενοχή του, χωρίς ελαφρυντικά.

Η 52χρονη εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2013 και η σορός της ανασύρθηκε από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, έξι μήνες αργότερα. Με την αναζήτηση της αγνοούμενης μητέρας από το Νέο Πετρίτσι Σερρών ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ». Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, η Αστυνομία εντόπισε τα ίχνη του κατηγορούμενου ο οποίος υπέδειξε και τον τόπο του εγκλήματος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Θεσσαλονίκη
Αστυνομικό ρεπορτάζ