Έντυπη Έκδοση

Επικίνδυνα απόβλητα σε παράδρομο της Αττικής Οδού

Επικίνδυνα απόβλητα πετάχτηκαν από αγνώστους σε παράδρομο της Αττικής Οδού. Προηγήθηκε καταγγελία στις Αρχές και κλιμάκια αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής και επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) μετέβησαν στο 46ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Ελευσίνα.

Στην περιοχή και συγκεκριμένα στον παράδρομο της Αττικής Οδού, διαπιστώθηκε ότι άγνωστα άτομα και σε άγνωστο χρόνο, είχαν εναποθέσει στην άκρη του δρόμου 10 παλετοδεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 10 τόνων, με ελαιώδη πίσσα μαύρου χρώματος. Μάλιστα, ήδη είχε ξεκινήσει διαρροή του περιεχομένου, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε παρακείμενο αμπελώνα.

Οπως αποφάνθηκαν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, το υλικό αυτό χαρακτηρίζεται επικίνδυνο και προκαλεί ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Από τους αρμόδιους φορείς έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για τη συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας Περιβάλλοντος και διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Ασφάλειας Αττικής.

Ιστορικό χαμηλό στη λίμνη Κουρνά των Χανίων

Επικίνδυνα αδειάζει η λίμνη του Κουρνά Χανίων. Η φυσική αυτή λίμνη της Κρήτης, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, παρουσιάζει ιστορικό χαμηλής στάθμης.

Εκπρόσωποι της «Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων» σημειώνουν ότι η λίμνη Κουρνά είναι στις προστατευόμενες περιοχές από το Natura και είναι ανάγκη η λειτουργία φορέα διαχείρισής της, ενώ υπάρχει ζήτημα υπεράντλησης.

Υποστήριξαν ακόμη ότι η πτώση της στάθμης της λίμνης έχει να κάνει γενικότερα και με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής (αύξηση της θερμοκρασίας, μείωση των φυσικών αποθεμάτων κ.ά.)

«Η ανομβρία, η αύξηση της θερμοκρασίας και η υπεράντληση δημιουργούν πρόβλημα. Είναι ευτύχημα που η λίμνη είναι φυσική και οι πηγές κρατούν σε κάποια βαθμό τη στάθμη της» ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης και προανήγγειλε πρωτοβουλία του δήμου για το συγκεκριμένο ζήτημα. Γ. ΛΥΒ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ)
Περιβάλλον & οικολογία
Περιβαλλοντικές οργανώσεις