Έντυπη Έκδοση

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίες για ανασφάλιστες και άπορες

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίες σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες άνω των 35 ετών θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας. Οι ελεύθερες αυτές εξετάσεις διοργανώνονται από τη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Αθήνας.

Εξειδικευμένο προσωπικό της κλινικής θα περιμένει όσες επιθυμούν να εξεταστούν δωρεάν στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου από τις 8.00 ώς τις 13.00 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Την ίδια ημέρα θα παραχωρηθεί από τους διοργανωτές συνέντευξη Τύπου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (Μαγγίνειο Αμφιθέατρο). Θα ακολουθήσει ενημέρωση του κοινού για θέματα πρόληψης του καρκίνου, καθώς και για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Το εγχείρημα αποτελεί έμπνευση του καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή της Β' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου Γιώργου Κρεατσά. Η σχετική πρόταση υιοθετήθηκε άμεσα από την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου και από τη Μαίρη Πίνη, διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας. Η προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο του ιδρύματος να συνδράμει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο φιλανθρωπικό της έργο.

Πληροφορίες: Αρεταίειο Νοσοκομείο, κυρίες Ε. Κανάκη, Π. Γιαννούλη, Βασ. Σοφίας 76, 11528. Τηλ: 210-7217835, 210-7286353, Fax: 210-7233330, e-mail: geocre@aretaieio.uoa.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση