Έντυπη Έκδοση

Η Hellenic Seaways, ανάδοχος των άγονων γραμμών Β.Α. Αιγαίου

Από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, το «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways θα εξυπηρετεί τη σύνδεση των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με τον Πειραιά και την Καβάλα. Στο πλαίσιο αυτό, το δρομολόγιο του πλοίου θα είναι Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Εύδηλος-Καρλόβασι-Βαθύ-Χίος-Μυτιλήνη-Λήμνος-Καβάλα και θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.

Κατ' αυτό τον τρόπο, πέραν της σύνδεσης της Ικαρίας και της Σάμου με τον Πειραιά, η σύνδεση επεκτείνεται με το ίδιο πλοίο σε όλο τον βορειοανατολικό νησιωτικό άξονα, που περιλαμβάνει τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τη Λήμνο, καταλήγοντας στην Καβάλα.

Οπως σημειώνει η εταιρεία, το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Νήσος Μύκονος», που ναυπηγήθηκε στην Ελλάδα το 2005, είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα πλοία της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δυνατότητα μεταφοράς 1.915 επιβατών και 418 οχημάτων, και ταχύτητα 28 κόμβων.

Σημειώνεται ότι το πλοίο «Νήσος Μύκονος» θα αντικαθίσταται, σε έκτακτες περιπτώσεις, έπειτα από έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας, μόνον από άλλο πλοίο της εταιρείας, ανάλογης κατηγορίας και προδιαγραφών. Επιπλέον, προβλέπεται η δυνατότητα για τροποποιήσεις, εφόσον έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι, για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών των Ψαρών, η εταιρεία Hellenic Seaways δεσμεύτηκε για την εκτέλεση μιας προσέγγισης την εβδομάδα, χωρίς επιδότηση, στο πλαίσιο του δρομολογίου Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη, με το πλοίο «Αριάδνη», μέχρι τις 16/10.

Το δρομολόγιο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης για τις γραμμές αυτές, όταν και θα αποκατασταθούν, για όλο το έτος, οι συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών στην ευρύτερη περιοχή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Ναυτιλίας
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Νησιωτική Ελλάδα