Έντυπη Έκδοση

Ερευνητικά εργαστήρια ανοιχτά για το κοινό

Εκδήλωση παρουσίασης των επιτευγμάτων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου

Πρωτοποριακές αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές προτάσεις για μία άλλη Αθήνα, λύσεις τεχνολογίας προστασίας του περιβάλλοντος και των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομίας, μοντέλα «πράσινων» και αντισεισμικών κτηρίων νέας γενιάς, εφαρμογές ρομποτικής, επίδειξη αγωνιστικών οχημάτων τύπου «φόρμουλας» μέχρι νέα οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου και δεκάδες άλλες εφαρμογές μπορούν να δουν οι επισκέπτες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που ανοίγει αύριο τις πόρτες του, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, προκειμένου να παρουσιάσει τα επιτεύγματά του στην έρευνα και την ανάπτυξη.

Το ΕΜΠ διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά τη «Βραδιά του Ερευνητή» την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, στο κτήριο Αβέρωφ του ιστορικού συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του έργου για το ΕΜΠ καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ότι «η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη την Ευρώπη.

Η διοργάνωση του ΕΜΠ απευθύνεται στην πόλη της Αθήνας, στους ερευνητές και τα πανεπιστήμιά της, για να δείξουν στην κοινωνία τα ερευνητικά τους επιτεύγματα». Περιλαμβάνει παρουσίαση των επιστημονικών επιτευγμάτων του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, προβολές, επιδείξεις οργάνων, διεξαγωγή «πειραμάτων» και εκθέσεις με διαδραστική συμμετοχή του κοινού, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα-διαγωνισμούς για μαθητές όλων των ηλικιών. Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χορωδία και την Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ στο χώρο του αιθρίου του κτηρίου Αβέρωφ.

Στην αίθουσα Καυταντζόγλου του κτηρίου Αβέρωφ θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα εναρκτήρια εκδήλωση με θέμα «Τα Πανεπιστήμια της Αθήνας παρουσιάζουν τα ερευνητικά τους επιτεύγματα», με συμμετοχές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και εκπροσώπων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών ΑΕΙ, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών και των Ερευνητικών Κέντρων. Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν και θα συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί και μαθητές από όλα τα σχολεία της Αττικής. Θα διεξαχθούν διαγωνισμοί φωτογραφίας μέσω facebook, ομαδικού σχεδίου-κολάζ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ερευνες & μελέτες
Σεμινάρια & Εργαστήρια
Αρχιτεκτονική
Πολεοδομία και Χωροταξία