Έντυπη Έκδοση

Και οι Δανοί της Maersk «επιθεώρησαν» τον ΟΛΠ

Αντιπροσωπεία της δανικής Maersk, μητρικής εταιρείας της ΑΡΜ Terminals, που έχει εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το 67% του ΟΛΠ, επιθεώρησε χθες τις εγκαταστάσεις του λιμένα Πειραιά. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από 4 άτομα από τον τομέα επενδύσεων και στρατηγικής του ομίλου.

Μέχρι στιγμής, ανάλογες επισκέψεις-επιθεωρήσεις έχουν κάνει στελέχη της Cosco (Κίνα) και της International Container Terminal Services (Φιλιππίνες).

Στελέχη της Maersk, που επισκέφθηκαν όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ, θα έχουν σήμερα αναλυτική ενημέρωση από αντιπροσωπεία του ΟΛΠ, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για την εξαγορά του 67% του ΟΛΠ βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες έχουν προσδιοριστεί αρχικά για τα τέλη Οκτωβρίου. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πέντε σχήματα:

* ΑΡΜ Terminals, Β.V.

* COSCO (Hong Kong) Group Limited.

* International Container Terminal Services, Inc.

* Ports America Group Holdings.

* Utilico Emerging Markets Limited.

Υπενθυμίζεται ότι στον δανικό όμιλο Maersk, ο οποίος φαντάζει έως το αντίπαλο δέος της Cosco, ανήκουν οι θυγατρικές Maersk Line, ΑΡΜ Terminals, Maersk Oil και Maersk Drilling. Ενδιαφέρον για τον ΟΛΠ εκδήλωσε η ΑΡΜ Terminals, η οποία διαθέτει παρουσία σε 66 λιμάνια, σε 40 χώρες.

Στην Ευρώπη έχει παρουσία σε Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία (Σμύρνη, όπου ετοιμάζει νέο project), Μαρόκο και Αίγυπτο. Το 2013, η ΑΡΜ Terminals είχε έσοδα 4,33 δισ. δολάρια και διαχειρίστηκε 36,3 εκατ. TEUS.

Στον όμιλο της Maersk ανήκει και η Maersk Line, η οποία είναι η νούμερο 1 εταιρεία παγκοσμίως στους liners, δηλαδή στις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών. Το μερίδιό της φτάνει το 13,4% και, υπό τη διαχείρισή της, έχει περίπου 600 πλοία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΛΠ
Επενδύσεις