Έντυπη Έκδοση

ΕΣΠΑ και παιδικοί σταθμοί

Ονομάζομαι Κατερίνα Στυλιανουδάκη και επικοινωνώ μαζί σας από Χανιά Κρήτης. Ο λόγος αφορά βέβαια το μείζον θέμα των τελευταίων ημερών που δεν είναι άλλο από τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών μέσω ΕΣΠΑ. Η δική μου περίπτωση τώρα τι είναι και γιατί φτάνω στο σημείο να επικοινωνήσω με μια μεγάλη εφημερίδα.

Το πρόβλημά μου είναι τα ΕΛΤΑ courier που εμπιστεύτηκα να στείλω τα χαρτιά μου. Το χρησιμοποίησα αρχικά για να στείλω την αίτησή μου, μετά τα προσωρινά αποτελέσματα χρειάστηκε να κάνω ένσταση καθώς ήθελαν κάποια διευκρίνιση από τα χαρτιά της εργασίας μου, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης ήταν στις 28/8/2014, 14.00 τελική ώρα παράδοσης στα γραφεία ΕΕΤΑΑ. Στα τελικά αποτελέσματα τέθηκα εκτός διαγωνισμού. Εστειλα mail στην ΕΕΤΑΑ ζητώντας τον ακριβή λόγο απόρριψης της αίτησής μου, μου απάντησαν ότι προφανώς ο φάκελός μου εστάλη εκπρόθεσμα με αποτέλεσμα να τεθώ εκτός διαγωνισμού. Και τώρα ξεκινάει ο γνωστός Γολγοθάς για όλους τους Ελληνες που πάμε στις δημόσιες υπηρεσίες. Ενώ είχα πληρώσει 9,30 ευρώ για ένα φάκελο, που σημαίνει ότι ήταν exress και συστημένο (μου το πρότεινε η υπάλληλος αν ήθελα, λέει, να πάει γρήγορα), ο φάκελός μου παραδόθηκε όταν ήταν πλέον πολύ αργά. Επικοινώνησα μαζί τους αλλά η απάντηση που πήρα ήταν ότι είχε παραδοθεί στην ώρα του. Επικοινώνησα πάλι με την ΕΕΤΑΑ και μου είπαν ότι κατά καιρούς αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα με την εν λόγω υπηρεσία. Μια οικογενειακή μας φίλη συμπλήρωσε και αυτή ένσταση, μόνο που φέρθηκε πολύ πιο έξυπνα από εμένα καθώς προτίμησε ιδιωτικό φορέα και τα χαρτιά της παραδόθηκαν εγκαίρως και εμπρόθεσμα και τα παιδιά της είναι μέσα στα επιτυχόντα. Και τα ερωτήματα που μου δημιουργούνται είναι τα εξής:

* Πρέπει να προτιμάμε τους δημόσιους φορείς και να ενισχύουμε τα ταμεία μας ή αυτό αποβαίνει μοιραίο και βρισκόμαστε σε τέλμα;

* Μήπως ο διοικητής των ταχυμεταφορών που διαφημίζουν έγκαιρη και άμεση παράδοση θα πληρώσει τη σχολική χρονιά του παιδιού μου που θα πρέπει να πληρώσω λόγω του ότι το παιδί έχει συμμετάσχει ήδη δύο φορές στο διαγωνισμό όντες εγώ και σύζυγός μου άνεργοι από τον Οκτώβριο καθώς είμαστε εποχιακοί;

Ποιος θα βρεθεί να λύσει ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησα εγώ, που προτίμησα το δημόσιο φορέα για να κάνω τη δουλειά μου και προπάντων τι θα γίνει με το παιδί;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν