Έντυπη Έκδοση

Ο λήθαργος των τραπεζών και οι ληστείες

Κύριε διευθυντά, Το ότι αυτή η χώρα κατάντησε να χρεοκοπήσει δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πλην της διαφθοράς, αιτία είναι και η λούφα δεκάδων χιλιάδων αρμοδίων που βρίσκονται σε βαθύ ανατολίτικο λήθαργο.

Παίρνω αφορμή από την πρόσφατη ληστεία στην Εθνική του Διστόμου που συγκλόνισε το πανελλήνιο και επισημαίνω πως οι ληστείες θα συνεχίζονται όσο οι διευθυντές των καταστημάτων των τραπεζών δεν ζητούν την εγκατάσταση περιστρεφόμενων θυρών ασφαλείας παραβιάζοντας το καθήκον τους. Με άλλα λόγια, όχι μόνο έχουν ποινικές ευθύνες για τη σοβαρότατη αυτή παράλειψη αλλά εκθέτουν σε κίνδυνο ζωής τους υπαλλήλους της τράπεζας, καθώς και τους ανυποψίαστους πελάτες.

Είναι περιττό να τονίσω ότι οι τράπεζες ξύπνησαν από το λήθαργο μόλις πριν από 5 χρόνια και εγκατέστησαν τις πόρτες ασφαλείας, ενώ αυτό έπρεπε να είχε γίνει πριν από 50 χρόνια, όπως ισχύει στο εξωτερικό. Τα χρόνια αυτά έγιναν εκατοντάδες ληστείες με λεία δισ. ευρώ και το ποσοστό αυτών μειώθηκε εντυπωσιακά αμέσως μόλις μπήκαν οι πόρτες ασφαλείας.

Δυστυχώς, τα αυτονόητα στην Ελλάδα είναι πάντα το ζητούμενο, αφού το ροχαλητό των αρμοδίων είναι τόσο ηχηρό, ώστε η αφύπνισή τους γίνεται μόνο με ηλεκτροσόκ. Να μην απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί αυτή η χώρα είναι σφηνωμένη στα βράχια».

Με τιμή,

Γιώργος Τρανταλίδης,

δικηγόρος, Πειραιάς

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν