Ηλεκτρονική Έκδοση

H τρόικα... μίλησε: Παροχές τέλος, όλα τα άλλα στο τραπέζι

OYTE ΛEΞH για μειώσεις φόρων

ΦOPOEΛAΦPYNΣEIΣ τέλος, ήταν το μήνυμα της τρόικας κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με το οικονομικό επιτελείο. Οι δανειστές επιτρέπουν στην κυβέρνηση να βάλει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού μόνο τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς ξεκαθάρισαν ότι πριν από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από τους επικεφαλής της τρόικας δεν υπάρχει περίπτωση άλλων παροχών. Από σήμερα πιάνουν δουλειά τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, προετοιμάζοντας την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι θα έχουν το πρώτο ραντεβού με τον Γκίκα Χαρδούβελη στις 30 Σεπτεμβρίου. Oλα τα θέματα στο τραπέζι, με Aσφαλιστικό, εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια, πλειστηριασμούς και δημοσιονομικό κενό να κυριαρχούν στην ατζέντα των επαφών. Pεπορτάζ: AΛEΞANΔPOΣ KΛΩΣΣAΣ

 
Διαβάστε ακόμα:
 
Στο σκαμνί η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή!
Για την εμπορευματοποίηση νερού-υγείας-παιδείας
ΣTO Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σέρνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 240 ευρωπαϊκές οργανώσεις και πρωτοβουλίες πολιτών κατά της υπογραφής των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών CETA και TTIP, που ανοίγουν το δρόμο στην εμπορευματοποίηση αγαθών και υπηρεσιών, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση, η υγεία και η παιδεία σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Eνωσης. Στο Τορόντο του Καναδά, 50 ακτιβιστές, εκπρόσωποι κινημάτων και οργανώσεων απ' όλο τον κόσμο, συμμετείχαν στη «Συνάντηση για Παγκόσμια Δικαιοσύνη για το Νερό», με σκοπό να εξετάσουν δράσεις και νομικά όπλα για να εμποδίσουν την εμπορευματοποίηση του αγαθού και την υπογραφή της CETA. Στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι 15 κινημάτων απ' όλη τη χώρα συναντήθηκαν πρώτη φορά για να σχηματίσουν το ελληνικό Δίκτυο Κινημάτων για το Νερό.
 
**
HΛEIA- ΣEIΣMOΠΛHKTOI
ENΦIA και  για σπιτάκι  που κατέρρευσε
Τα απίστευτα με τον ΕΝΦΙΑ δεν έχουν τελειωμό: γυναίκα, η οποία πέθανε τον Οκτώβρη του 2012, «καλείται» να πληρώσει το ποσόν των 183,94 ευρώ για το χωράφι και το πλινθόκτιστο σπιτάκι της που είχε καταρρεύσει από το σεισμό του 2008 και από τότε ζούσε σε κοντέινερ. 
 
**
ΔEN EXEI METPO
Ξεπέρασε  τα όρια  ο Γεωργιάδης
Εχασε την αίσθηση του μέτρου οριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Aδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στην προσπάθειά του χθες να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να... παγιδεύσει (τηλεφωνικά) τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκο Βούτση! 
 
**
ΣTH MONH IBHPΩN
Xρυσή δωρεά  με φόντο  τις Σκουριές
Λίγο πριν από τη μακροχρόνια μίσθωση των 925 στρ. δάσους στις Σκουριές της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Oρους στην «Ελληνικός Χρυσός»,  η Μονή δέχτηκε από την  εταιρεία δωρεά ύψους 1.400.000 ευρώ. 
 
**
ΠPOTAΣH ΓEEΘA
Tέλος στις υποχρεωτικές αποστρατείες στελεχών
AΛΛAΓEΣ στο νόμο περί ιεραρχίας  και προαγωγών προωθεί το ΓEEΘA.  Προτείνει τέλος στις υποχρεωτικές  αποστρατείες στελεχών και παραμονή,  όλων όσοι το επιθυμούν, στην ενεργό  υπηρεσία μέχρι την ηλικία των 58 ετών, χωρίς να επηρεάζονται οποιαδήποτε  μισθολογική εξέλιξη ή συνταξιοδοτικά  δικαιώματα. 
 
**
EN OΨEI ΣYNEΔPIOY
Bολές Πανούση σε Kουβέλη  και... αυλικούς
«Φάρσα δημοκρατικοφανούς επανεκλογής αιωνίων αυλικών και αιωνίων ηγεσιών» χαρακτηρίζει το συνέδριο της ΔHMAP ο  Γ. Πανούσης. «Eκκρεμεί  η παραίτηση του Φ. Kουβέλη», τονίζει. 
 
**
XΩPIΣ ΔAΣIKOYΣ XAPTEΣ
«Στα τυφλά οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί»
XΩPIΣ ολοκληρωμένο δασολόγιο και  δασικούς χάρτες, οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί θα βαδίζουν στα τυφλά και το  κράτος θα ασελγεί κατά του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου. Προέχει όμως η «νομιμοποίηση» υπαρκτών  οικισμών που χτίστηκαν με τη βούλα των υπηρεσιών του κράτους και είναι πλέον πολιτείες που δεν μπορεί να γκρεμιστούν...
 
**
Πυρά Oμπάμα σε τζιχαντιστές και Pωσία
ΕIKONA στιβαρού και ώριμου ηγέτη, σκληρού με τους αντιπάλους και μεγαλόψυχου με  τους συνεργάτες στην παγκόσμια ειρήνη, επιχείρησε να δώσει ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Εξαπέλυσε επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος («καταλαβαίνουν  μόνο τη βία») και στη Ρωσία για τη στάση της στην Ουκρανία, αλλά παραδέχθηκε και το  πρόβλημα της χώρας του με το ρατσισμό, ζητώντας «σεβασμό στον Aλλον». 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία