Ηλεκτρονική Έκδοση

Επιχείρηση διάσωσης 300 μεταναστών ανοιχτά της Κύπρου

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης πραγματοποιείται στα ανοιχτά των κυπριακών ακτών, μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε πλοιάριο με περίπου 300 επιβαίνοντες, κυρίως γυναικόπαιδα, που εκτιμάται ότι είναι πρόσφυγες από τη Συρία. Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

φωτογραφία αρχείου φωτογραφία αρχείου

Ελικόπτερα ερευνούν τη θαλάσσια περιοχή νότια της Πάφου, 50 ναυτικά μίλια ανοικτά των δυτικών ακτών της Κύπρου, όπως ανακοίνωσε το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.
 
«Εκτιμούμε ότι περί τους 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο σκάφος, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος του κυπριακού υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε: «Επιβαίνουν σε μικρό αλιευτικό σκάφος και είναι πιθανότατα πρόσφυγες από τη Συρία».
 
Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης οργάνωσε άμεσα επιχείρηση, με συμμετοχή πτητικών και πλωτών μέσων της Κύπρου και παραπλεόντων πλοίων. Έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για την υποδοχή, ιατρική περίθαλψη και φιλοξενία τους σε προβλεπόμενο χώρο, σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Μετανάστες και πρόσφυγες
Για το ίδιο θέμα
Υγρός τάφος η Μεσόγειος για τους μετανάστες