Ηλεκτρονική Έκδοση

Στον Στουρνάρα το οικονομικό επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ για τον τραπεζικό πανικό Άδωνη

Δραγασάκης: «Από την κινδυνολογία δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι καταθέσεις».

Tην παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για το ενδεχόμενο εκροής καταθέσεων, ζήτησε από τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα το οικονομικό επιτελείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση μεταξύ Στουρνάρα και Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε χαρακτήρα διαμαρτυρίας κι έγινε μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις Άδωνη Γεωργιάδη για μαζική φυγή καταθέσεων σε περίπτωση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας φόβος για φυγή καταθέσεων» σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία. 

Υπενθυμίζεται πως ο Άδωνης Γεωργιάδης προέτρεψε από τηλεοπτικού παραθύρου τους πολίτες να πάρουν τις καταθέσεις τους αν έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ξεπέρασε τα όρια, καθώς εκτός από το σκηνικό εκφοβισμού, επιτέθηκε στον Νίκο Βούτση λέγοντας πως υπάρχει κρυφό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα για το νόμισμα της χώρας. 

Κύκλοι της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι τόσο το τμήμα οικονομικής πολιτικής, αλλά και όλα τα τμήματα του κόμματος πραγματοποιούν και θα εντείνουν τις επαφές τους με θεσμικά όργανα, προκειμένου να εμπεδωθεί η εικόνα ότι «κάθε θεσμικός παράγοντας πλέον θα ελέγχεται», καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «κυβέρνηση εν αναμονή».
 
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η γενικότερη κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, αλλά και η προοπτική αξιοποίησης των εναπομείναντων πόρων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν υπέρ του κρατικού ελέγχου του Ταμείου και ο κ. Δραγασάκης πρότεινε να αξιοποιηθούν για δημοσιονομικους σκοπούς τα 10 δισ. ευρώ που απέμειναν από την ανακεφαλαιοποίηση, τα οποία -όπως είπε- η κυβέρνηση έχει αφήσει να «λιμνάζουν» στο ΤΧΣ.
 
"Η κινδυνολογία απειλεί την οικονομία" δηλώνει σήμερα σε συνέντευξή του στο euro2day, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος κάνει λόγο για για «ανεύθυνες δηλώσεις και συμπεριφορές» σημειώνοντας «είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν θεσμικά όργανα απέναντι στα οποία θα βρεθεί ο κ. Γεωργιάδης». Προσθέτει ότι τέτοιες ανεύθυνες δηλώσεις δεν απειλούν τις ισορροπίες στην ελληνική οικονομία. «Από την κινδυνολογία δεν κινδυνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι καταθέσεις».
 
Ντ. Μ. 
newsroom enet
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ