Ηλεκτρονική Έκδοση

Θεσσαλονίκη: Εμπλοκή στα δρομολόγια για τους μαθητές

Οι λεωφορειούχοι απέσυραν τις προσφορές τους προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το σύνολο των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στα σχολεία, αφού δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για την κάλυψη των αναδρομικών δύο μηνών. Συντονισμένες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε νέες, μαζικότερες κινητοποιήσεις μαθητών, γονέων και καθηγητών, κυρίως στα σχολεία δήμων που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις μεταφορές (Θέρμης, Θερμαϊκού και Λαγκαδά).

Οι Σύλλογοι Γονέων των τριών Δήμων είναι αποφασισμένοι τις επόμενες ημέρες να συντονίσουν τις δυνάμεις τους σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων, αν δεν υπάρξει άμεση εξέλιξη στο θέμα.

Πορεία διαμαρτυρίας στην παλιά εθνική οδό προς το Κιλκίς, στον κόμβο της Λητής, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης  μαθητές των γυμνασίων και λυκείων Ασσήρου, Δρυμού και Λαγκαδά, με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών και των Συλλόγων Γονέων, να διαμαρτυρηθούν για το πρόβλημα της μεταφοράς στα σχολεία τους. Στις περιοχές αυτές, περίπου το 50% των μαθητών μετακινείται με λεωφορεία λόγω των μεγάλων αποστάσεων από τα σχολεία, όμως από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένει άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς τους.

Στο γυμνάσιο και λύκειο Ασσήρου, οι μαθητές πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη για το ίδιο ζήτημα, όπως και σε δύο γυμνάσια στο δήμο Θέρμης.

Την Τετάρτη, στον Δήμο Θέρμης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα της μεταφοράς και το πρωί της Πέμπτης αντιπροσωπεία του μετέβη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση του διαγωνισμού κατάθεσης προσφορών από τους λεωφορειούχους για την κάλυψη των δρομολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη
Για το ίδιο θέμα
Ξεσηκωμός για τη μεταφορά 12.000 μαθητών