Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Οι δήμαρχοι βραχυκυκλώνουν τις εντολές της τρόικας

Την άρνηση δημάρχων και περιφερειαρχών να συναινέσουν στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων τους καθώς και στον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων χαιρετίζει η ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «για πρώτη φορά, δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε πολλές περιοχές της χώρας μπλοκάρουν τη λειτουργία του κρατικού μνημονιακού μηχανισμού και αρνούνται να αποτελέσουν γρανάζι στη λειτουργία του».
 
Τονίζεται ότι «η στάση αυτή των δημοτικών και περιφερειακών αρχών δημιουργεί νέες δυσκολίες στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο και βραχυκυκλώνει τις εντολές της τρόικας».
Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, με την απεργία - αποχή των εργαζόμενων στο υπόλοιπο Δημόσιο από την αξιολόγηση και τον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων αναπτύσσεται ένα κίνημα που έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
 
Τέλος, καταγγέλλει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος «μετά τις απειλές εναντίον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των εκπροσώπων τους, που αρνούνται να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων, στοχοποιεί τώρα τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των δήμων τους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ