Ηλεκτρονική Έκδοση

Δήμος Πατρέων: Δεν στέλνουμε στοιχεία για προαναγγελθείσες απολύσεις

«Παλεύουμε να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014», δήλωσε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης.

Κ. Πελετίδης Κ. Πελετίδης Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη σημερινή αποστολή εκ μέρους του Υπουργείου στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, των Εκθέσεων πέντε Δήμων που δεν στέλνουν τα στοιχεία των εργαζομένων για την λεγόμενη αξιολόγηση, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης δήλωσε τα εξής:

«Η πρώτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ήταν να δοθεί εντολή προς τις Γενικές Διευθύνσεις του Δήμου, να σταματήσει κάθε ενέργεια αποστολής στοιχείων. Στόχος αυτής της απόφασης ήταν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Τις απολύσεις.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον αντιδραστικό νόμο 4250/2014 γιατί βάζει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του Δήμου να λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι και ανάλογα με τον όβολό τους. Γι’ αυτό παλεύουμε να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 όπως αποφάσισε και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Αυτό που επιδιώκει η περίφημη διαδικασία αξιολόγησης είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να αντικατασταθεί με δίμηνες και 6μηνες συμβάσεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τα φαινόμενα που «άνθισαν» τις προηγούμενες δεκαετίες: Με τη ρουσφετολογία, τη ρεμούλα και την κοπάνα, γιατί όλα αυτά είχαν το σκοπό τους: Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων και τη φθορά των συνειδήσεών τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταγγέλλουν τα φαινόμενα όψιμα σήμερα αυτοί που τα δημιούργησαν. Πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διαίρεση των εργαζομένων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Εργασιακά θέματα